Inspecția Muncii în colaborare cu Ministerul Muncii si Protecției Sociale a realizat un plan de măsuri pentru reducerea incidenței muncii nedeclarate și subdeclarate

În vederea realizării măsurilor stabilite în Plan, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea derulează în perioada 30 august – 17 decembrie 2021 Campania Natională de control pentru identificarea și sancționarea cazurilor de muncă nedeclarată și subdeclarată la angajatorii care își desfășoară activitate în următoarele domenii: construcții, fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase, protecție și gardă, depozitări, întreținerea și repararea autovehicolelor, comerț, notariate și birouri de avocatură și arhitectură .

În cadrul primei etape a acestei Campanii Naționale ce sa derulat în perioada 30.08 – 02.09.2021, inspectorii de muncă din cadrul serviciului control relațiilor de muncă au efectuat 17 acțiuni de control la angajatori ce desfășoară activitate de fabricare a produselor de brutărie și a produselor făinoase . Inspectorii de muncă au constatat 19 de neconformități față de prevederile legale, aplicând în total 6 sancțiuni contravenționale în cuantum de 20.300 lei .

Totodată au fost identificată o persoană care desfășura muncă nedeclarată . Pentru acest lucrător s-a dispus măsura întocmirii și înregistrării contractului individual de muncă si plata contributiilor ce deriva din executarea acestuia . Angajatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 lei și i s-a dispus măsura intrării în legalitate . Reamintim angajatorilor obligația de a păstra la locul de muncă o copie a contractului individual de muncă pentru salariații care prestează activitate în acel loc și evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat , cu evidențierea orelor de începere și de sfârșit ale programului și de a supune controlului inspectorilor de muncă aceste documente .

Majoritatea neconformităţilor constatate au fost remediate în timpul controlului, pentru celelalte dispunându-se măsuri cu termene stricte de realizare. Inspectoratul Teritorial de Munca Vrancea a urmărit și creşterea gradului de informare și conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor cu privire la dispozițiile legale în vederea combaterea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2”, a precizat Eliza Botezatu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea.

Citește și:   Listele PSD pentru Consiliul Local Focșani și Consiliul Județean. Oprișan i-a pus pe listă pe Guguianu, cel cu simbolul nazist, pe primarul condamnat penal Valerică Chitic și pe agresivul Nițu, cel care cerea împușcarea consilierilor Opoziției!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.