Trei zile cu proiecții de film în aer liber sub egida #AdjudCuApeleCurate

La Adjud, timp de trei zile – 16, 17 și 18 iulie 2021 – vor fi organizate proiecții de film în aer liber pe tema ocrotirii mediului. Evenimentul este organizat prin Proiectul „Adjud Cu Apele Curate”, implementat de asociațiile Bloc Zero, Mai Mult Verde și Grupul Verde, cu susținerea Primăriei Municipiului Adjud.

Comunitatea din Adjud și toți interesați de problemele de mediu sunt invitați în fața Casei de Cultură ”Tudor Vornicu” din Adjud, ”Piațeta Ion Dichiseanu”, pentru a urmări următoarele proiecții:
  1. vineri, 16 iulie, ora 20.30 : Sanctuarul (Spania, 2019)
  2. sâmbătă, 17 iulie, ora 20.30: Arca lui Anote (Canada, 2018)
  3. duminică, 18 iulie, ora 20.30: Mănâncă tot (Canada, 2014).

Accesul la proiecțiile #AdjudCuApeleCurate  este gratuit și se face în limita locurilor disponibile. Purtarea măștii în spațiul de proiecție pe toată durata evenimentului este obligatorie. Evenimentele vor avea loc respectând toate măsurile de siguranță pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, pe baza reglementările aflate în vigoare.

Sinopsis film “Sanctuarul” (Spania, 2019, 74’28”), regizat de Alvaro Longoria – Documentarul spune povestea unei campanii știintifice, politice și media dedicate prezervării ultimei întinderi virgine de pe suprafața planetei. Frații Javier și Carlos Bardem, în calitate de purtători de cuvânt ai campaniei Sanctuarul Antarctic, pornesc în această călătorie pentru a crea vizibilitate publică și a crește susținerea pentru aceastei campanii care adună aproape trei milioane de susținători, reușind astfel să o aducă în atenția factorilor decizionali la nivel internațional.

Sinopsis film “Arca lui Anote” (Canada, 2018, 77’11”), regizat de Matthieu Rytz – Kiribati, o insulă din arhipelagul Pacific, este unul dintre cele mai izolate locuri de pe planetă și, totodată, una dintre primele țări care se confruntă cu principala dilemă a timpurilor noastre: anihilarea iminentă cauzată de creșterea nivelului mării din pricina încălzirii globale. Documentarul urmărește eforturile internaționale ale președintelui națiunii Kiribati de a-și proteja cetățenii în contextul negocierilor internaționale privitoare la problema schimbărilor climatice, în paralel cu eforturile unei tinere mame de-a emigra în Noua Zeelandă pentru a-și proteja familia.

Citește și:   Campania anticorupție “M.A.I. etic, M.A.I. integru!” – activități preventive destinate cetățenilor și polițiștilor de ordine publică

Sinopsis film “Mănâncă tot” (Canada, 2014, 57’24”), regizat de Grant Baldwin – Documentarul analizează risipa alimentară și diferitele contexte în care o întâlnim, de la producția fermelor la supra-alimentarea frigiderelor. În centrul poveștii se află chiar regizorul și partenera lui, care decid să nu mai cumpere alimente timp de șase luni, perioadă în care încearcă să supraviețuiască mâncând exclusiv produse alimentare scoase de pe piață. Experimentul celor doi demontează mitul datei de expirare ca indicator absolut al perisabilității unui produs și demonstrează că standardele estetice care guvernează piața produselor alimentare duc la irosirea a mii de tone de mâncare comestibilă, în ciuda faptului că pentru mulți oameni la nivel global accesul la hrană este o problemă de viață și de moarte.

Marian DUMITRUCo-founder Grupul Verde, Board Member – Consultant Comunicare
+0772246337marian.dumitru@grupulverde.ro

Website: www.grupulverde.ro
Asociația Grupul Verde, Siret, bloc 32 ap 66, Adjud, județul Vrancea.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.