CUP SA Focșani vine cu precizări privind facturarea serviciului de canalizare

Conform specificațiilor prevăzute în Legea nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, coroborat cu prevederile Regulamentului Unificat al serviciului – art. 165 alin. (1), cantitatea de apă uzată evacuată de utilizatorii casnici, stabilită în cadrul contractului de prestare/furnizare a serviciului, reprezintă o cotă procentuală cuprinsă între 80% și 100% din cantitatea de apă utilizată.

– art. 165 alin. (1) ”Cantitatea de apă uzată evacuată de utilizatorii casnici, stabilită în cadrul contractului de prestare/furnizare a serviciului, reprezintă o cotă procentuală, situată între 80 și 100% din cantitatea totală de apă rece furnizată, ce poate fi ajustată pe baza unui studiu de specialitate efectuat de un institut de specialitate. La utilizatorii casnici, diferența procentuală între cantitatea de apă consumată și cantitatea de apă evacuată o reprezintă apa estimată a fi utilizată la întreținerea spațiilor verzi sau a culturilor agricole. La utilizatorii casnici unde operatorul a acceptat, pe lângă apa din rețeaua publică, utilizarea unei surse proprii de apă cu destinație exclusivă pentru întreținerea spațiilor verzi sau a culturilor agricole, cantitatea de ape uzate va fi egală cu cantitatea de apă consumată.”
Astfel, în județul Vrancea, operatorul CUP SA Focșani a facturat și facturează cantitatea de apă uzată aferentă întregii cantități de apă utilizată doar în procent de 80% din aceasta.

Conform procedurii publicate la adresa https://www.cupfocsani.ro/p/contori-irigatii, în situația în care CUP SA Focșani a avizat / avizează montarea unui contor pasant pentru măsurarea apei utilizate la irigații, acea proprietate beneficiază doar de deducerea serviciului de canalizare aferentă consumului de apă înregistrat pe contorul pasant. Pentru restul cantității de apă, pe toată perioada anului, dimensionarea apei uzate aferente se face în procent de 100% din apa consumată.

Citește și:   ACUM: Grav accident pe DN 2 - E 85, la Popești. O persoană este rănită grav. Trafic blocat în totalitate!

Conform aceleiași proceduri afișate pe website la adresa www.cupfocsani.ro/p/contori-irigatii, în cazul utilizatorilor casnici unde operatorul a acceptat, pe lângă apa din rețeaua publică, utilizarea unei surse proprii de apă cu destinație exclusivă pentru întreținerea spațiilor verzi sau a culturilor agricole, cantitatea de apă uzată facturată este în procent de 100% din cantitatea de apă consumată.

Director General,
ing. Gheorghe Vasilescu

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.