ÎNCĂ UN PAS! A fost lansată LICITAȚIA pentru EXECUȚIA Autostrăzii A7, între Ploiești și Buzău! Urmează sectorul de autostradă Buzău – Focșani!

Licitaţia pentru primul tronson din A7, adică 63 km dintre Autostrada A3 (Dumbrava) şi Buzău, a fost încărcată pe SEAP!

Anterior, licitația fusese avizată de ANAP. Practic, din acest moment, firmele interesate pot depune oferte în vederea începerii execuției efective a lucrărilor! În maxim 3 luni va fi scos la licitație și sectorul de autostradă Buzău – Focșani!

”Împreună cu deputatul Ion Ștefan am susținut și am făcut demersuri permanente în ultimii ani pentru ca Autostrada Moldova să devină realitate. Iată că suntem aproape de un moment istoric, așteptat de multă vreme de vrânceni, moldoveni și nu numai”, a adăugat Cătălin Toma.

Cătălin Toma, în prezent președinte al CJ Vrancea, și Ion Ștefan, deputat PNL de Vrancea, au insistat în ultimii ani și au făcut demersuri pentru acest proiect în ședințele de Guvern de la București.

De altfel, fostul ministru al Dezvoltării, Ion Ștefan, a condus personal toate ședințele care vizau Autostrada A7 Moldova.

Termenul de execuţie a lucrărilor este 20 de luni, iar autostrada este împărţită în 3 loturi:

1) Nod Dumbrava pe A3 Bucureşti – Ploieşti – Mizil: 21km

2) Mizil – Pietroasele: 28,35km

3) Pietroasele – Buzău: 13,90km

Sunt prevăzute şase noduri rutiere, 42 de poduri/pasaje/viaducte, patru parcări/spaţii de servicii şi două centre de întreţinere, precum şi perdele forestiere de-a lungul întregii autostrăzi şi staţii de încărcare pentru vehicule electrice în spaţiile de servicii. La finalul întregului proiect, vor fi 320 km de la Paşcani până la autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti (Dumbrava), trecând pe lângă Bacău, Adjud, Focşani şi Buzău. A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră propus în PNRR. Până la sfârşitul anului vor fi scoase la licitație și tronsoanele Focşani – Bacău şi Bacău – Paşcani.

Citește și:   DRAMĂ la Nănești: Un bebeluș de două luni a murit în brațele mamei sale

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.