Comunicat de presă. Fundația ”Zi deschisă” lansează un nou proiect: „Cooperare-Onestitate-Prietenie-Implicare- Informare-C.O.P.I.I.”

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Comunicat de presă

Fundația Zi Deschisă, în calitate de beneficiar, cu sediul în Focșani, Calea Moldovei nr. 59, organizează pe data de 29.06.2021, ora 12:00, conferința de lansare a proiectului ” „Cooperare-Onestitate-Prietenie-Implicare- Informare-C.O.P.I.I.” cod SMIS 139560. Evenimentul va avea loc la Centrul Multifuncțional de Asistență Socio-Medicală al Primăriei Comunei Cumpăna, Jud. Constanța.

Obiectivul general al proiectului constă în stimularea participării la educație a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate și prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a scolii in regiunea de SE si SV Oltenia prin cooptarea si participarea acestora la activitati de educare, comunicare si alte abilitati sociale cu accent pe prescolari si elevii aparținând minoritatii roma si elevii din mediul rural/ comunitatile dezavantajate socio-economic.

Efectele pozitive pe termen lung ale proiectului constă în:

• cresterea gradului de educare a unui numar de 275 copii din care
• minim10% din totalul grupului tinta, adica un minim de 29 persoane vor fi prescolari/elevi de etnie roma
• minim 15% din totalul grupului tinta, adica un minim de 44 persoane vor fi prescolari/elevi din mediul rural.

Acest obiectiv general contribuie la realizarea obiectivului major POCU de dezvoltare a resurselor umane prin creșterea accesului la un sistem de educație, dar și la obiectivul specific POCU 6.2. privind Creșterea participării la învățământul ante-preșcolar și preșcolar, în special a grupurilor cu risc de părăsire timpurie a școlii, cu accent pe copiii aparținând minorității roma și a celor din mediul rural.

Obiectivele specifice ale proiectului

• Cresterea participarii copiilor/elevilor la servicii de suport educational si diferite tipuri de activitati pentru a sustine reducerea parasirii timpurii a scolii de catre copiii ai caror parinti sunt plecati in strainatate cu accent pe copiii apartinând minoritatii roma si a parasirii timpurii a scolii de catre copiii ai caror parinti sunt plecati in strainatate cu accent pe celor din mediul rural, pentru cel putin 275 copii din care : – minim 10% din totalul grupului tinta, adica un minim de 29 persoane vor fi prescolari/elevi de etnie roma, minim 15% din totalul grupului tinta, adica un minim de 44 persoane vor fi prescolari/elevi din mediul rural.

Citește și:   PSD a făcut ”pe pile” peste 200 de numiri în Ministerul Dezvoltării. Ministrul Ion Ștefan face ”curățenie” și va desființa aproape 250 de posturi din cele 920.

• Cresterea gradului de constientizare prin educatia parentala si consilierea sociala a cel puþin 275 parinti sau tutori ai copiilor (parintele din România în grija caruia a ramas copilul – în situaþia plecarii unui parinte în strainatate – sau persoana în grija careia a ramas copilul) în vederea înþelegerii nevoilor copiilor care cresc în absenta unuia/ambilor parinti si dezvoltarii abilitatilor parentale ale acestora.

• Reducerea parasirii timpurii a scolii prin masuri integrate de prevenire si de asigurare a oportunitaþilor egale pentru elevii apartinând grupurilor vulnerabile, cu accent pe elevii apartinând minoritatii roma si elevii din mediul rural/ comunitatile dezavantajate socio-economic si prin cresterea numarului de copii/elevi care vor beneficia de servicii psiho-sociale.

Proiectul va genera efecte pozitive prin creșterea gradului de educare a unui numar de 275 copii preșcolari și informarea / consilierea părinților/tutorilor/ persoanei care are în grijă copilul cu părinți plecați la muncă în străinatate.

Proiectul face parte din Axa prioritară nr. 6: Educatie si competente, Componenta 1: Program pilot de stimulare a participarii la educatie a copiilor cu parinti plecati la munca în strainatate – Regiuni mai putin dezvoltate, Obiectiv Specific 6.24: Operatiune compozita OS 6.2, OS 6.3

Valoare proiect: 4.777.000 lei

Perioada de implementare a proiectului: 30 luni și 2 săptămani (16.06.2021 – 31.12.2023)

FUNDAŢIA: Zi Deschisă
ADRESA: Calea Moldovei Numărul 59 Focşani Vrancea
E-mail: zideschisa@yahoo.com
WEB: www.zi-deschisa.ro

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.