Creșterea gradului de siguranță școlară – tema întâlnirilor dintre polițiștii vrânceni și elevi

  • În ultima perioadă, polițiștii Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități cu elevii pentru creșterea gradului de siguranță școlară în incinta unităților de învățământ, pentru un plus de siguranță pe perioada vacanței de primăvară.

Activitățile au avut loc în cadrul Programului educațional ,,Școală după școală” și s-au desfășurat la Școala Primară Vidra, C.S.E.I. Elena Doamna – Focșani, Școala Gimnazială Vârteșcoiu, Școala Gimnazială Movilița, Școala Gimnazială Garoafa, Școala Gimnazială Țifești, Școala Gimnazială Gologanu și Liceul Teoretic ,,Duiliu Zamfirescu” Odobești.

Astfel, elevii care au participat la cursurile online sau cu prezență fizică au primit recomandări din partea polițiștilor cu privire la fenomenul bullying, siguranța în mediul online, delincvența juvenilă și siguranța rutieră.

În baza parteneriatului încheiat între Biblioteca Județeană ,,Duiliu Zamfirescu” și Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară au dat curs invitației și au participat la atelierele de poveste, la finalul cărora au adresat recomandări utile celor mici.

Activitățile, la care au participat aproximativ 300 de elevi și 40 cadre didactice, au avut loc în baza Planului Teritorial Comun de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar în județul Vrancea, pentru anul școlar 2020-2021.

Biroul Siguranța Școlară acționează pentru un mediu școlar sigur atât pentru elevi cât și pentru profesori și își propune să dezvolte parteneriatul poliție –  școală – comunitate, pentru prevenirea agresivității și violenței în mediul școlar, astfel încât fiecare elev să se simtă încurajat, motivat și în deplină siguranță.

Citește și:   Liviu Topală, fost component al Orchestrei de Cameră Unirea, a solicitat o invitație la Concertul de Crăciun de la Ateneul Pastia, dar a fost refuzat și trimis la casa de bilete!

Polițiștii din cadrul biroului vă doresc Sărbători Pascale liniștite și așteaptă cu nerăbdare revenirea elevilor la cursuri!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.