VIDEO. USR își bate joc de Moldova! Corina Atanasiu (USR) îl contrazice pe premierul Florin Cîțu: ”Prin PNRR nu se pot construi străzi, autostrăzi, construcții, spitale”.

Declarația sa vine la o săptămână după ce șeful Guvernului afirmase la Focșani că Autostrada A7 și noul spital județean din Vrancea vor fi realizate prin PNRR.

Corina Atanasiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, l-a contrazis astăzi pe premierul României, Florin Cîțu, în privința proiectelor privind realizarea Autostrăzii Moldova A 7 și a noului Spital Județean de Urgență din Focșani.

În calitate de secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, implicată fiind și în ceea ce înseamnă Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pot să vă spun că PNRR nu înseamnă străzi, autostrăzi, ziduri, spital, ci înseamnă reforme”, a afirmat Atanasiu astăzi într-o conferință de presă.

Secretarul de stat a spus că Uniunea Europeană nu va aproba utilizarea fondurilor pentru străzi, autostrăzi, construcții de spitale etc. deși premierul României, Florin Cîțu, a afirmat săptămâna trecută, tot la Focșani, că Autostrada A7 și Spitalul Județean din Focșani vor fi realizate prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență.

Corina Atanasiu nu-l contrazice doar pe premierul Florin Cîțu prin declarațiile făcute astăzi, ci chiar și pe colegul ei de partid, Cătălin Drulă (USR), ministru al Transporturilor. Acesta a dat asigurări, recent, că Autostrada A 7 se va construi prin PNRR.

În loc să facă echipă cu alți oficiali și să transmită mesaje clare, constructive, către Bruxelles, pentru ca România să poată folosi cât mai diversificat fondurile europene alocate prin PNRR (circa 30 de miliarde de euro), secretarul de stat Corina Atanasiu își contrazice colegii de partid și de coaliție și dă dovadă de neimplicare în accesarea fondurilor europene și în direcția dorită de vrânceni și moldoveni. Regiunea Moldova a fost văduvită și de autostradă și de un spital modern în ultimii 30 de ani, iar acum când a apărut oportunitatea prin PNRR, Corina Atanasiu îl ia pe nu se poate în brațe.

Citește și:   DRAMA unui frumos și inteligent tânăr focșănean mort din cauza drogurilor. Cosmin Stan, fiul antrenorului de tenis Costel Stan, a fost găsit mort într-o locuință din București.

Atanasiu îi acuză, indirect, pe premierul Cîțu și pe ministrul Drulă că oferă speranțe deșarte oamenilor, deși moldovenii își doresc de 30 de ani să circule în siguranță pe o autostradă, autostradă care să aducă dezvoltare și care să reducă numărul de morți de pe drumul care leagă nordul Moldovei de București. Corina Atanasiu ar trebui să știe că dincolo de digitalizare și protecția mediului (de dorit și ele, de asemenea), mult mai importante ar fi viețile salvate pe ”drumul morții” DN 2 – E 85, prin construirea autostrăzii. (Dan I.)

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.