Sancțiuni aplicate de polițiști pentru delicte silvice

În perioada 12 – 18 noiembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Focșani, ai Direcției Silvice Vrancea și ai ocoalelor silvice de regim au desfăşurat mai multe controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, deținerea, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

 

În urma celor 128 de  controale, din care 120 desfășurate pe drumurile publice și 8 în fondul forestier, au fost constatate 11 infracțiuni prevăzute de Legea nr. 46/2008 rep. și au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale, din care 14 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 3100 lei și 27 la alte acte normative în valoare de 8640 lei.

 

Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de peste 16 m.c. de material lemnos, în valoare totală de 4880 lei.

Citește și:   Nicolae Ciucă, președintele PNL, i-a felicitat pe cei mai buni sportivi ai României

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.