Cinci parcuri industriale în Vrancea! Acesta este planul de relansare a industriei locale, plan propus de președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma și de ministrul Ion Ștefan!

Astăzi, în sala mare a Consiliului Județean Vrancea, președintele administrației județene, Cătălin Toma, împreună cu ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, a organizat o întâlnire cu doamna Vasilica Baciu, director pentru servicii comunitare de utilități publice și parcuri industriale din cadrul MLPDA. La eveniment au fost invitați primarii din Focșani, Adjud, Panciu, Răstoaca, Garoafa, Bolotești, Suraia, Vulturu și Gologanu, direct interesați de crearea celor cinci parcuri industriale prevăzute a fi construite în Vrancea.

Guvernarea liberală asigură deja finanțarea necesară, fiind alocate 700 de milioane de euro la nivel național pentru astfel de proiecte. ”Zeci de parcuri industriale figurează în România și, din păcate, niciunul în Vrancea. Am venit astăzi la Focșani pentru a vă sta la dispoziție cu toate informațiile de care aveți nevoie pentru a demara tot ceea ce ține de crearea parcurilor industriale. Există facilități multiple pentru cei care vor veni să deruleze afaceri în parcurile respective și sume suficiente prinse în buget pentru dezvoltarea României”, a precizat Vasilica Baciu. Aceasta s-a referit și la prima ei întâlnire la minister cu Ion Ștefan: ”A intrat în birou domnul ministru și a văzut o hartă cu parcurile industriale din România. Mi-a spus că în Moldova sunt cam puține, chiar foarte puține. Cum să-i explic că în Moldova nu prea au vrut autoritățile județene și locale să se implice suficient?”, a precizat Vasilica Baciu.

Cele 5 parcuri industriale ar urma să fie construite la ieșirea din Focșani spre Răstoaca, la Adjud, la Vulturu, la Bolotești și într-o localitate din zona montană a Vrancei.

Cătălin Toma: ”CJ va fi partener cu toate primăriile

Citește și:   Ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, a făcut în 10 luni ce n-a făcut Oprișan în 28 de ani! Ștefan a urgentat toate etapele premergătoare construcției Autostrăzii Moldova A7.

Președintele CJ Vrancea a punctat mai multe aspecte la întâlnirea de astăzi: ”Am rugămintea la dvs., domnilor primari, să identificați zonele în care se pot construi parcuri industriale, ținând cont de strategia specifică fiecărei localități. Îmi doresc să aveți o viziune de dezvoltare integrată, cu tot ceea ce presupune o investiție de o asemenea amploare. În calitate de președinte al Consiliului Județean vă asigur de toată disponibilitatea în ceea ce privește susținerea și colaborarea instituției pe care o conduc. Vreau să vă mai spun că, în viitorul apropiat, Guvernul va schimba legislația astfel încât să putem face parteneriate între Consiliile Județene și primăriile din județ, fără a mai fi nevoie de crearea acelor Asociații de Dezvoltare Intercomunitare (ADI-uri), care necesitau documentații numeroase și un timp îndelungat până la constituire. În urma parteneriatelor dintre CJ-uri și primării, administrația județeană va putea prelua, de exemplu, investițiile începute și pe care UAT-urile nu mai au forța financiară să le finalizeze. Guvernarea liberală simplifică, așadar, tot ceea ce ține de operațiunile premergătoare marilor investiții. Oamenii așteaptă de la noi să facem investiții, pentru un trai mai bun și în Vrancea, nu doar în alte județe”.

Ion Ștefan: ”În 4 – 5 ani vom circula pe autostradă, de la Bacău la București, prin Focșani și Ploiești!

Ministrul Ion Ștefan, candidat din partea PNL Vrancea la alegerile parlamentare din 6 decembrie, a precizat că toate proiectele legate de parcurile industriale vor fi finanțate, neexistând probleme la acest capitol. ”700 de milioane de euro este bugetul destinat parcurilor industriale. Avem determinarea și puterea să facem aceste parcuri industriale. Și pentru că e nevoie de infrastructură, vreau să vă spun clar faptul că în maxim 4 – 5 ani vom circula pe Autostrada A7 de la Bacău până la București, trecând prin Focșani și Ploiești, toată finanțarea fiind asigurată din bugetul Planului Național de Redresare și Reziliență, un program care beneficiază de o alocare de zeci de miliarde de euro. Până atunci trebuie să ajutăm industria locală regională să devină puternică. Avem programe de finanțări nerambursabile pentru firme și numeroase oportunități și facilități, cum ar fi scutiri de taxe și impozite pentru toți cei care vor activa în cadrul parcurilor industriale. Avem capacitatea de finanțare a creării parcurilor industriale. Sunt alocate fonduri pentru tot ceea ce presupune înființarea și operaționalizarea parcurilor. Suplimentar, pot spune public faptul că toate cheltuielile pentru studiile de fezabilitate făcute de primării vor fi decontate din bugetul Planului Național de Redresare și Reziliență. Un singur lucru trebuie să facem cu toții pentru ca proiectele să devină realitate. Ministerul Lucrărilor Publice, Consiliul Județean Vrancea și primăriile din Vrancea trebuie să dea dovadă de implicare maximă, astfel încât până la sfârșitul anului 2021 tot ceea ce ține de actele și documentele premergătoare lucrărilor efective să fie finalizate”, a precizat Ion Ștefan.

Citește și:   A început execuția efectivă a lucrărilor la noul pod de la Jitia

Primarii prezenți la evenimentul de astăzi au apreciat implicarea CJ Vrancea și a Ministerului Lucrărilor Publice în ceea ce privește investițiile din Vrancea și au transmis că vor urma pașii recomandați pentru a pune în aplicare ideile de dezvoltare a Vrancei.

Material realizat de Motivus Media SRL, la comanda PNL. CMF 11200025

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.