Polițiștii au acționat la balastiere și au aplicat cinci amenzi

În perioada 23-26 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vrancea, împreuna cu reprezentanți ai Sistemului de Gopodărire a Apelor au declanșat activități de verificare a balastierelor din comunele Suraia și Biliești, pe linia verificării legalității transporturilor de agregate minerale pe DJ 204 D Focșani-Suraia.

Polițiștii de ordine publică, rutieră dar și de investigare a criminalității economice au acționat pentru prevenirea și combaterea fraudelor în domeniul exploatării agregatelor minerale. Polițiștii au verificat în special transportul de agregate minerale: nisip, balast, etc. efectuat fără documente legale de transport sau fără documente legale de proveniență.

În urma acțiunii desfășurate au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, 5 dintre acestea fiind aplicate pentru încălcarea prevederilor HG nr. 1373/2008. De asemenea a fost aplicată și o sancțiune conform Legii 132/2017.În cadrul activităților, au fost organizate 9 filtre rutiere, fiind controlate 115 autovehicule, reținute 2 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 2 infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice, fapte prevăzute de art.336 din Codul Penal.

 

Sâmbătă, 24 octombrie a.c., polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Tulnici au constatat faptul că, în comuna Bârsești, în aval de podul peste râul Putna, o societate comercială ar fi desfășurat ilegal activități de extragere a agregatelor minerale din albia râului.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul sâvârșirii unor infracțiuni prevăzute de Legea 85/2003 (Legea Minelor) respectiv  de Legea 107/1996 (Legea apelor).

 

 

 

 

Citește și:   Legea pentru stimularea producătorilor agricoli care comercializează produsele agricole primare, adoptată de Camera Deputaților

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.