Directorul Școlii Suraia, George Ariton, a termoscanat elevii la venirea la ore, fără acordul scris al părinților, deși ordinul de ministru prevede că părinții sunt cei care fac zilnic triajul observațional!

UPDATE: De mâine, elevii de la Suraia nu vor mai fi termoscanați, conform unor informații de ultimă oră.

Profesorul George Ariton (foto dreapta sus, alături de fostul primar Grosu), director al Școlii din Suraia, a dispus termoscanarea elevilor fără a avea acest drept și fără a avea acordul scris al părinților. Conform ordinului de ministru nr. 5478/1494/2020 privind efectuarea triajului zilnic, acesta intră ”în sarcina părinților”, nicidecum al profesorilor sau al directorilor de școli.

Directorul Ariton a recunoscut că a termoscanat elevii și a spus că de mâine așteaptă acordul scris al părinților pentru cei care doresc termoscanarea. Implicit, a admis că nu a avut acest acord până acum și nici nu ne-a putut indica vreo normă legală în baza căreia a făcut termoscanarea copiilor. Mai mult, a indus, în mod inconștient sau nu, temerea în rândul multor copii și părinți, în sensul că aceștia ar fi putut primi interzis în școală dacă refuză termoscanarea.

George Ariton a procedat astfel deși știa că nu are voie, mai ales că a postat cu mânuța lui pe o rețea de socializare că triajul zilnic intră în sarcina părinților. Apoi, a adăugat, cu de la sine putere, că elevii vor fi termoscanați zilnic la venirea la școală. Lucru care nu se întâmplă în nicio școală sau grădiniță din Focșani. Singura ”scuză” a directorului, transmisă ziarului în această seară, a fost că nu scrie nicăieri că nu are voie să termoscaneze copiii, deși în ordinul de ministru scrie foarte clar că părinții sunt cei care iau temperatura copiilor. Implicit, se deduce că nu profesorii sau directorii trebuie să-și aroge acest drept. Ca să forțăm puțin nota, sunt o mulțime de lucruri pe lumea asta care nu sunt interzise explicit (cum ar fi să te uiți în poșeta/geanta unei eleve) dar care nu pot fi făcute de profesori/directori.

Citește și:   ULUITOR: 12 zile din 30/31 nu există medic cardiolog de gardă la Spitalul Județean din Focșani. ”Asta în condițiile în care de inimă mor cei mai mulți români, iar managerul spitalului se laudă cu managementul bun de la spital”

Sau poate că Ariton și-a greșit cariera și în loc să predea Geografie ar fi trebuit să fie asistent medical comunal… (Cristi IRIMIA)

PS: Conform unor surse ale ziarului, doi părinți iau în calcul varianta să facă plângere penală directorului pentru abuz în serviciu. Vom reveni cu detalii!

Ordinul de ministru este clar: părinții iau temperatura copiilor, nu profesorii sau directorii!

Directorul Ariton a anunțat cu de la sine putere termoscanarea elevilor

În aceeași postare, Ariton scrie că părinții vor efectua acasă triajul, deci știa ce prevede ordinul de ministru însă n-a ținut cont de el:

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.