Dezvoltare locală susținută prin proiecte europene: Start Up Plus

Orice comunitate are nevoie de antreprenori, de persoane cu abilitati care sa poata construi situatii prin care este pusa in miscare o economie, un efort cuantificat in valori, insemnand: capacitate de punere in functiune a unei firme, personal si intalnirea dintre cerere si oferta finalizata prin servicii prestate catre cei interesati.

“Dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor întreprinzatori, sustinerea angajarii durabile si a antreprenoriatului social in cadrul regiunii Sud-Est – SE-Social-Biz” – Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, POCU82/3/7/105333, solicitant Academia de Studii Economice din Bucuresti in parteneriat cu CCDL Events and Training SRL  este un exemplu de bune practici.

Orasul Focsani a beneficiat de un numar de opt finantari prin Start – Up Plus in cadrul acestui proiect cu finantare nerambursabila.  Domeniile de aplicabilitate sunt diverse, in special orientate pe productie si servicii, astfel daca cineva se trezeste de dimineata poate servi cafeaua la SC GASMILA COFFEE TO GO SRL firma infiintata de tanarul si energicul Porumboiu Alexander Ionut. Pentru cei care doresc sa comande o imbracaminte pentru evenimente si nu numai pot vorbi cu doamnele: Gina AVRAM si Iuliana BADIU, experienta lor isi spune cuvantul, frumosul le este comun, locul unde putem vedea aceste lucruri sunt la firma: SC GINDEN GINCHIC SRL si SC PROPSARTDESIGN BY IULIANA SRL.

Dar pana ce ajungem la aceste firme va trebui mai intai sa trecem pe la dl. Avram Cristi, un ochi de specialist in materie de frizerie poate imbunatati ziua pentru fiecare, astfel este indicat sa vizitam firma SC AVRACRI BEAUTY SRL. Exista situatii neprevazute care pot aparea in casa cuiva, cum ar fi o defectiune sau o neconformitate in realizarea unei instalatii, de lucrul acesta cine raspunde ? Raspunde dl. Avram Ionel prin firma: SC AVRAM INSTALAȚII SRL.

Citește și:   Patru suporteri ai naționalei de fotbal au câștigat premii din partea ziarului Ediție de Vrancea

Tot plimbandu-ne prin orasul Focsani si analizand magazinele, vom sti ca exista un producator local care a pus pe picioare o afacere cu cornete de inghetata prin fabricarea acestora, Nistoroiu Ionut cu experienta in domeniu, este si un antreprenor orientat spre succes, spre profit prin  SC NISTORINO SWEETS SRL. Dar spre finalul zilei trebuie sa ne relaxam si putem incerca unul din cele doua moduri, primul sa mergem la d-na Gogu Monica pentru fit&dance, dar aici copiii sunt o prioritate, deci trebuie venit si cu ei. In provocarile muzicii se transmite o vibratie manifestata prin dans, cine nu ar vrea sa stie sa danseze, sa simta muzica ? Despre lucrurile acestea va explica d-na Monica Gogu la locul unde se intampla acestea:  SC AMYMO FIT & DANCE  SRL. Cel de al doilea mod este un nou concept in industria de relaxare, spre exemplu, cei care sunt implicati in activitati gen on-line, IT, corporatii simt uneori nevoia de o provocare virtuala unde pot cuceri spatii si se pot relaxa prin joaca si creere de noi orizonturi, acest lucru implica si un fel de terapie prin masaj generat de fotolii ultramoderne cu multe functii. Ideea apartine unui tanar, pe numele sau Dan Pantucu si care din discutiile cu prietenii lui a inteles ca muncim, muncim dar ne mai si recreem prin cee ace poate oferi firma:  SC HUB FUN SRL.

Toate aceste lucruri frumoase si intamplate au in spate o echipa numita si sustinuta de dl. Rector al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, in persoana domnului Nicolae ISTUDOR care mereu este orientat spre dezvoltarea comunitatii oricare ar fi ea, sustinand neconditionat proiecte pe  educatie, antreprenoriat, administratie si tot ceea ce poate aduce plus valoare.

Citește și:   Informare privind aplicarea sancțiunilor contravenționale prevăzute de Legea 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare

Lucrurile se intampla si prin disponibilitatea si sprijinul celor de la Organismului Intermediar Braila care mereu au venit in sprijinul beneficiarilor si al partenerilor si au cautat ca impreuna sa gasim cele mai bune solutii pentru implementarea acestui proiect. Un oras cum este Focsani este un pic mai bine si prin acest proiect, avem peste 20 de locuri noi de munca create, avem diversitate in activitati si suntem mai frumosi.

Articol elaborat de: Cristian Ariton – Coordonator Proiect P1

 

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.