1 octombrie 1968, ziua în care a fost înființat Grupul de Pompieri Vrancea

1 octombrie are o semnificaţie aparte pentru pompierii vrânceni. În urmă cu 52 de ani, prin ordinul Ministrului de Interne, la 1 octombrie 1968, a luat fiinţă Grupul de Pompieri al judeţului Vrancea, sub comanda locotenent colonelului George Rădulescu.

Grupul de Pompieri avea în compunere Comandamentul Grupului şi Compania de Pompieri Focşani, condusă de căpitan Constantin Tacică, cu un efectiv de 11 cadre şi 56 militari în termen. Oameni dedicaţi binelui public şi celor aflaţi în nevoie, pompierii s-au regăsit de-a lungul anilor alături de cetăţeni, îndeplinindu-şi cu profesionalism şi dăruire misiunea de apărare a vieţii semenilor şi bunurilor acestora.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Anghel Saligny” al județului Vrancea ca și continuator al tradițiilor de luptă ale Grupului de Pompieri Vrancea are în componență 7 structuri de intervenție: Detașamentul de Pompieri Focșani, Secția de Pompieri Adjud, Stația de Pompieri Panciu, Stația de Pompieri Vidra, Punctul de Lucru Soveja, Punctul de Lucru Năruja și Punctul de Lucru Vulturu.
An de an, cifrele statistice arată o creştere a numărului de intervenţii, direct proporţională cu înmulţirea riscurilor specifice identificate la nivelul fiecărui teritoriu. În tot acest timp, împotriva tuturor vicisitudinilor, pompierii vrânceni și-au îndeplinit, în mod profesionist misiunile încredințate, făcând dovada curajului și devotamentului.

Prezentul ne arată cât de imprevizibil poate fi timpul, iar pompierii vrânceni demonstrează că, indiferent de vremurile pe care le parcurgem, sunt pregătiți să facă față oricăror situații de urgență.
Asigurăm cetăţenii că, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, își vor îndeplini, în continuare, la cel mai înalt nivel, datoria onorantă de a veghea la protejarea vieţii, bunurilor cetăţenilor şi a mediului înconjurător.
La mulți ani!

Citește și:   Armă și cartușe, găsite la doi hoți din Soveja care dăduseră o spargere la o vilă din localitate

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.