Liviu Macovei: ”Am stabilit cu ministrul Ion Ștefan și cu senatorul Cătălin Dumitru Toma strategia de refacere a bazelor sportive din Focșani. Echipele de fotbal, handbal și baschet vor fi susținute inclusiv cu fonduri de la Consiliul Județean!”

Omul de afaceri Liviu Macovei (foto, deranjat de cum arată satdionul Tineretului și celelalte baze sportive din județ), candidat al Partidului Național Liberal Vrancea pentru Consiliul Local Focșani, a anunțat proiectele pe care le va susține în calitate de viitor viceprimar, alături de ministrul Ion Ștefan, cel care va ocupa funcția de primar după alegerile locale din 27 septembrie.

”Echipele de handbal, baschet și fotbal vor fi susținute pentru a face cu adevărat performanță, inclusiv cu fonduri de la Consiliul Județean. De altfel, am discutat acest aspect viitorul președinte al CJ, senatorul Cătălin Dumitru Toma. Meciurile oficiale se vor desfășura într-o sală polivalentă nouă, dar și pe Stadionul Tineretului, acolo unde va exista un teren de fotbal nou și o pistă de atletism omologată pentru competiții oficiale. Stadionul Tineretului va fi primul reabilitat cu fonduri de la Compania Națională de Investiții (CNI). Am fi avut mai repede baze sportive reabilitate dacă actele solicitate de către CNI Consiliului Județean ar fi fost mai repede trimise la București”, a precizat Liviu Macovei.

Fost fotbalist, un apropiat al lumii sportului din oraș, tatăl unei sportive cu rezultate foarte bune în tenisul de câmp, Liviu Macovei va fi cel care va gira toată activitatea sportivă de pe raza municipiului Focșani, după preluarea mandatului de primar de către ministrul Ion Ștefan. ”În urma angajamentului semnat împreună cu ministrul Ion Ștefan, pentru o colaborare eficientă, sportul este unul dintre domeniile asumate de mine. Vom continua toate proiectele sportive. Echipa de handbal își va desfășura activitatea la un nivel superior, la fel și echipa de baschet. Cele două echipe au avut și rezultate bune, astfel că vom crește susținerea acestora pentru performanțe superioare.La fotbal se va schimba strategia, iar echipa va merge mai departe. Vor exista fonduri de la Consiliul Local pentru susținerea sportului. Noutatea va fi în mandatul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, alocarea de fonduri de la CJ pentru activitatea sportivă. Acest lucru se întâmplă de mult timp în majoritatea județelor din țară, dar la Vrancea sportul nu a fost finanțat de autoritățile județene”, a spus Liviu Macovei. CJ Vrancea, în mandatul baronului Oprișan nu a oferit bani nici unei echipe de seniori din județul Vrancea, fiind bine știut că Oprișan nu prea are legătură cu mișcarea sportivă.

Citește și:   Viorel Mîrza, primarul comunei Vârteșcoiu: ”Sărbători de poveste alături de familiile dvs.! La mulți ani!”

Sală Polivalentă nouă și stadion nou în locul maidanului de pe fostul ”23 August”

Principalele obiective ale echipe Ștefan – Macovei sunt construirea de baze sportive moderne, unde echipele de handbal, baschet și fotbal să poată efectua antrenamente și disputa meciuri oficiale. Stadionul Tineretului din Focșani, aflat într-o stare deplorabilă, va fi primul obiectiv modernizat prin Compania Națională de Investiții. ”Noul stadion va fi construit în cel mai scurt timp posibil. Totodată în această perioadă va fi menținut la standarde normale și stadionul Milcovul din Sud, pentru ca echipa de fotbal să poată disputa partidele oficiale. După terminarea Complexului de la Stadionul Tineretului, va demara și proiectul refacerii terenului din Sud. Noutatea cea mai importantă pentru iubitorii sportului din Focșani este că la Focșani se va construi o Sală Polivalentă nouă. Va fi identificat un teren unde să poată începe construcția. Proiectul este în programul Guvernului României privind ridicarea a cinci săli polivalente la nivel național, iar prima dintre ele va fi la Focșani. Echipele de handbal, baschet și volei vor avea ocazia să-și desfășoare partidele oficiale într-o altă atmosferă. Totodată va fi reabilitată și vechea sală, unde vor putea să se desfășoare antrenamente sau competiții de copii sau juniori. Echipele de juniori vor fi în atenția noastră, la handbal, baschet sau fotbal, viitorul sportului fiind foarte important”, a mai arătat Liviu Macovei.

Teren sintetic pe Milcovul 2 sau 3

Și alte secții ale clubului sportiv vor intra în atenția municipalității. Secția de atletism va beneficia de o pistă pe stadionul Tineretului. Va fi o pistă omologată pentru competiții. Alegerea stadionului a fost făcută în condițiile în care pista de la Stadionul Milcovul nu mai poate fi folosită, neîndeplinind lungimea regulamentară. Pe stadionul din cartierul Mândrești va fi montat un teren sintetic pentru toate competițiile de copii și juniori. De asemenea, administrația PNL își dorește ca unul dintre terenurile doi sau trei din Complexul Sportiv Milcovul să beneficieze de un teren sintetic, ce va putea fi folosit atât de echipa de seniori cât și de cele de juniori. Nu în ultimul rând, susținerea asociațiilor sportive private, indiferent de sport, va fi o prioritate pentru echipa Ion Ștefan – Liviu Macovei, în vederea stopării discriminării unor ramuri sportive ignorate decenii la rând de autoritățile locale și județene.

Citește și:   AVERTISMENT: Primăria Focșani anunță că va face o campanie intensivă de dezinsecţie aeriană sâmbătă și duminică, în intervalul orar 05:00-10:00 și 19:30-22:30!

Material comandat de PNL Vrancea. Realizat de Motivus Media. Cod MF AEP: 21200012.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.