Festivalului Tradițional „Toamna Odobeșteană”, ediția a XVI-a

Primăria, Consiliul Local și Casa de Cultură din Odobeşti organizează în perioada 18-20 septembrie 2020, a XVI-a ediție a Festivalului Tradițional „Toamna Odobeșteană”. Ținând cont de situația particulară prin care trecem și măsurile de siguranță pe care autoritățile le-au luat pentru combaterea pandemiei, ediția din acest an se va limita doar la activități cultural-artistice, care se vor desfășura într-un spațiu deschis, cu păstrarea „distanțării fizice” și respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului.
Iată programul evenimentelor:

Vineri, 18 septembrie 2020, ora 12
Lansare de carte: MARIETA-CONSTANȚA GIURCAN, Viața culturală în Odobeștiul interbelic (Ed. Terra, Focșani, 2020)
Atelierul Festivalului ORA DE TEATRU (Ediția a II-a), în parteneriat cu Asociația PROTHA din Panciu (Coordonator Cătălin Sfârloagă)

Sâmbătă, 19 septembrie 2020, ora 12
Lansare de carte: VIRGINIA GEORGESCU-HOSZU, Eu sunt Mica! Anii copilăriei mele (Ed.Terra, Focșani, 2020)
Atelierul Festivalului ORA DE TEATRU, cu trupa de teatru PROTHA

Duminică, 20 septembrie 2020, ora 12
Prezentarea trupei de teatru a Casei de Cultură din Odobești, coordonată de profesorii Maria Chiriac și Mihaela Rotaru și a proiectului „Pe urmele Odobeștiului de altădată”

Lansarea Nomenclatorului stradal al Orașului Odobești la 1895 (ediția a II-a, Focșani, 2020), urmat de o masă rotundă pe tema evoluției denumirilor străzilor din Odobești, de la 1821 la 2020 (Moderator Romeo-Valentin Muscă)

Manifestările se vor desfășura în Grădina Publică din fața Primăriei Odobești, cu respectarea normelor impuse de situația excepțională generată de pandemie. Avem pregătite cărți pentru invitați, iar autorii sunt nerăbdători să ofere autografe. De această dată însă vă rugăm în mod deosebit să felicitați autorii de la distanță, să respectați normele de „distanțare fizică” în timpul manifestărilor, locurile pe care le veți ocupa pe amplasament, culoarele de acces și cele de tranzit prin parc. Este ocazia să arătăm încă o dată că la Odobești pandemia nu a alterat omenia, dimpotrivă manifestările culturale sunt prilejul prin care exteriorizăm nivelul nostru de educație.

Citește și:   Vineri, 8 noiembrie 2019, de la ora 18:30, la Ateneul Pastia: ”Doamnele muzicii româneşti”!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.