Sute de profesori beneficiază de programe și activități pentru inițierea și perfecționarea competențelor digitale

CASA CORPULUI DIDACTIC VRANCEA – Împreună învățăm în vacanță!

Activitățile derulate la nivelul CASEI CORPULUI DIDACTIC VRANCEA urmăresc pregătirea cadrelor didactice în vederea asigurării condițiilor pentru începerea anului școlar.

În perioada martie – aprilie 2020 am aplicat chestionare privind analiza derulării activităților online de către personalul didactic din învățământul preuniversitar, părinți si elevi, cu scopul de a adapta Oferta de programe a CCD Vrancea corespunzător nevoilor de formare ale cadrelor didactice. Eșantionul a fost format din peste 3000 de respondenți (profesori, elevi si părinți). Astfel, am propus cadrelor didactice programe de formare continuă și activități în urma cărora să dobândească și competențe necesare procesului educațional derulat în mediul online”, a declarat prof. dr. Livia Silvia Marcu (foto), directoarea CCD.

1. Atelierul de lucru „Platforma Socrative – instrument pentru evaluarea online a elevilor” – derulat în perioada iulie – august 2020. Au beneficiat de formare gratuită 1034 de cadre didactice (70 din alte județe).

2. Programul de formare continuă avizat MEC „Instrumente digitale pentru managementul activităților didactice online. Aplicații colaborative pentru învățământul la distanță”(40 ore, blended learning) se află în derulare, cu peste 100 de înscrieri.

3. Programul de formare continuă cofinanțat din Fondul Social European, acreditat MEC, „CRED-Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți. Formare nivel II – învățământ gimnazial”, derulat exclusiv online (120 de ore). Au beneficiat de formare 21 de profesoare de limba și literatura română.

4. Programul de formare continuă acreditat MEC „Management educațional – competențe cheie în învățământul preuniversitar”, 102 ore. 50 de cadre didactice au dobândit competențe privind managementul educațional și aplicații online colaborative utilizate în managementul educaţional.

Citește și:   Brian Lemac, fost fotbalist la CSM Focșani, s-a transferat la CSM Deva!

5. Programul de formare continuă avizat MEC „Mentorat didactic” (36 ore, online, gratuit) s-a derulat în perioada iunie – august 2010, pentru 93 de cadre didactice. Enumerăm câteva dintre competenţele dobândite de cadrele didactice în urma absolvirii cursului: planificarea activităților de mentorat, utilizarea PC, dezvoltarea personală, socială și emoțională a elevilor, etica predării, selecţie de site-uri educaţionale (resurse online).

6. Seminarul de instruire a responsabililor cu formarea continuă din unităţile şcolare s-a desfășurat în data de 8 iulie 2020, în format online, cu 91 de participanţi. ceea ce a generat analiza de nevoi necesară pentru realizarea ofertei de formare a instituției.

7. Conferința județeană cu participare națională “Școala online. Aspecte. Provocări. Soluții” ediția I, organizată în iunie 2020, în spațiul virtual, cu scopul de a împărtăși exemple de bună practică, experiențe, idei, soluții de predare-învățare, adaptate provocărilor educaționale actuale. Au participat 112 cadre didactice. Exemplele de bună practică vor fi publicate în Jurnalul Conferinței, publicație cu ISBN, aflată în lucru.

8. Concurs județean “Cum ne protejăm sănătatea?” ediția I, mai-iunie 2020 derulat în regim online, cu 64 de participanți.

Propunerile privind activitățile de formare continuă derulate de CCD Vrancea pot fi urmărite pe site-ul www.ccdfocsani.ro și pe pagina de facebook https://www.facebook.com/casacorpuluididactic.focsani.3”, a mai adăugat directoarea CCD Vrancea, Prof. dr. Livia Silvia Marcu.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.