S-a tras la sorți ordinea pe buletinele de vot la alegerile din 27 septembrie 2020. Ministrul Ion Ștefan și actualul primar, în competiție directă!

Pentru candidații la funcția de primar al Municipiului Focșani ordinea pe buletinele de vot este următoarea:

1 – Florin Micu (PMP)

2 – Ion Ștefan (PNL) – FOTO SUS

3 – Cristi Valentin Misăilă (PSD)

4 – Corina Atanasiu (USR-PLUS)

Așadar, pentru prima dată după 1989 vom avea doar patru candidați la Primăria Focșani deoarece partidele mici care susțin PSD-ul nu și-au pus candidați, pentru a nu ”fura” din voturile lui Misăilă. Deci sunt blat cu PSD-ul partidele de buzunar ale baronului.

Pe de altă parte, deși nu are nicio șansă să câștige alegerile, fiind cotată extrem de jos, Corina Atanasiu (USR-PLUS) a ales să nu facă alianță cu ministrul Ion Ștefan și să candideze, dând astfel o mână de ajutor PSD-ului. De altfel, Atanasiu a fost acuzată în ultima perioadă de acest lucru, deși USR a ieșit la nivel declarativ să spună că este împotriva PSD. Când e vorba de fapte, USR Focșani, prin Corina Atanasiu (foto dreapta) și Alexandra Tătaru (locul 1 pe lista de consilieri locali ai USR-PLUS), nu mai sunt împotriva PSD.

Și PMP, condus în Vrancea de fostul prefect Sorin Hornea, menținut prefect de Guvernul PSD – Dăncilă, ajută PSD la alegerile pentru funcția de primar, prin punerea pe listă a unui candidat fără șanse, Florin Micu (foto stânga). Acesta, deși nu va lua multe voturi, va ”rupe” tot de pe partea dreaptă a eșichierului politic.

Practic, bătălia se va da între deputatul PNL Ion Ștefan, ministru al Dezvoltării, cel care a semnat peste 80 de proiecte pentru Vrancea în ultimele 9 luni, important om de afaceri care a oferit de-a lungul anilor sute de locuri de muncă, plătind taxe și impozite de zeci de milioane de euro în 20 de ani, și Cristi Valentin Misăilă, actualul primar (foto, amic de-al lui Oprișan), cel care locuiește și acum cu părinții, după ce a locuit la ANL timp de 2 ani (2016 – 2018). Un primar care a stat la ”mila” statului, fie la ANL, fie în locuința de serviciu a prietenei lui și care, recent, s-a mutat în casa părinților.

Citește și:   ULTIMA ORĂ: Grav accident la Vulturu. Un bărbat a intrat cu scuterul într-o mașină!

În concluzie, deși toate partidele au anunțat în ultimii 10 – 20 de ani în Vrancea că sunt împotriva PSD, acum ne putem da seama că, de fapt, acționează toate, cu excepția PNL, în favoarea PSD și a lui Oprișan. Situația creată la alegerile din 27 septembrie demonstrează clar acest lucru. Așadar, cine își dorește ca Vrancea să scape de sub papucul PSD și al lui Oprișan trebuie să voteze cu liberalii Ion Ștefan la Primăria Focșani și cu Cătălin Dumitru Toma la Consiliul Județean Vrancea (foto dreapta). Pentru că alți candidați nu au nicio șansă să câștige, astfel că voturile acordate lor vor fi irosite, în favoarea PSD. (Opinie de Cristi IRIMIA)

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.