NOI REȚELE DE GAZ METAN ÎN VRANCEA. Guvernul aprobă astăzi proiectul promovat de parlamentarii PNL de Vrancea încă din toamna anului 2018

Proiectul de ordonanță de urgență privind unele măsuri pentru aprobarea Programului Național de racordare a populației și clienților noncasnici la sistemul inteligent de distribuție a gazelor naturale va fi adoptat astăzi de Guvernul României.

Practic, Guvernul aprobă astăzi un proiect promovat de ministrul Ion Ștefan și susținut de senatorul Cătălin Dumitru Toma încă din toamna anului 2018, printr-un amendament depus la acea vreme la Legea off-shore.

PNL Vrancea a emis astăzi un comunicat de presă în care oferă detalii:

Proiectul de extindere a rețelei de alimentare cu gaze la nivelul județului Vrancea intră astăzi în linie dreaptă. Așa cum a promis, Guvernul Orban va finaliza proiectele de investiții pentru dezvoltarea Vrancei. Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi se află și proiectul de hotărâre privind declararea Proiectului de Investiții ”Conductă de transport gaze naturale pe direcția Ghergheasa-Focșani” ca proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale, proiect depus de către deputatul Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice dezvoltării și administrației, susținut de președintele PNL Vrancea, senatorul Cătălin Dumitru Toma.

Realizarea acestei investiții va permite unui număr de peste 300 de mii de vrânceni să renunțe la încălzirea locuinței cu lemne. ”Acest proiect este unul dintre principalele mele obiective ca ministru, un obiectiv pe care l-am promovat în urmă cu mai bine de doi ani. Au existat îndoieli din partea multor oameni, însă iată că am ajuns să fie adoptat de către Guvern. Am făcut pași importanți pentru realizarea acestei investiții iar astăzi acesta se afla pe masa Guvernului. Vrâncenii merită un trai mai bun și-l vor avea. Se poate doar cu PNL conducând atât CJ Vrancea, cât și Primăria Focșani. PSD și-a arătat limitele în Vrancea! A venit timpul schimbării”, a declarat ministrul Ion Ștefan (n. r. – candidat la Primăria Focșani)

Citește și:   Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor. Săptămâna bibliotecarului.

La rândul său, senatorul Cătălin Dumitru Toma, candidat la CJ Vrancea, a precizat că ”dezvoltarea rețelelor de apă, canal și gaz înseamnă, de fapt, civilizație. La sfârșitul anului 2019, lungimea rețelei de gaz din România era de 42.300 km, față de 100.000 km cât are Ungaria, o țară de două ori mai mică. Planul național de investiții și relansare economică al Guvernului PNL prevede un capitol aparte dezvoltării acestui sector. Vrancea este pe drumul cel bun”. (Departament Comunicare PNL Vrancea)

 

 


Decizia Transgaz a venit după ce în data de 8 mai a. c., parlamentarii PNL de Vrancea, senatorul Cătălin Dumitru Toma și deputatul Ion Ștefan, au organizat la Focșani o întâlnire de lucru a directorului TransGaz România, Ion Sterian, cu primarii de comune din Vrancea.

PNL Vrancea: ”Scopul discuției a fost de a promova proiectul inițiat de parlamentarii PNL de Vrancea, acela de extindere a rețelelor de gaze naturale. Astfel, județul Vrancea va beneficia de o extindere a magistralelor de gaze dinspre Buzău, care să acopere zona de sud, sud-est și centru-vest a județului”.

Amplasamentul obiectivului propus astăzi de Transgaz se află pe raza următoarelor localități din Vrancea: Obrejița, Sihlea, Tâmboești, Dumbrăveni, Gugești, Slobozia Ciorăști, Milcovul, Răstoaca și municipiul Focșani. Noua conductă de gaze va ajunge în Vrancea pornind de la Ghergheasa (Buzău) și trecând prin Râmnicu Sărat, Râmnicelu și Boldu.

Vă dau asigurări ferme că proiectul de racordare a satului românesc la gazul românesc se va face, discuțiile de la nivelul Guvernului României fiind de realizare a unui program național de conectare a locuințelor la gaze, cu fonduri europene. Implementarea acestui proiect major de dezvoltare ar putea fi realizat prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții. Interesul manifestat de administrațiile locale din întreaga țară este unul important, la MLPDA, dar și la Ministerul Fondurilor Europene fiind depuse sute de dosare cu studii de fezabilitate”, precizaa ministrul Ion Ștefan pe 8 mai a. c.

Citește și:   22 martie - Ziua Mondială a Apei. Tema din acest an - „Preţuieşte apa”

Imagini de la întâlnirea cu conducerea Transgaz, la ISJ Vrancea, pe 8 mai:

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.