Monumentele din Focșani, vizitate în cadrul turului ghidat ”Descoperă Focșaniul”

Prima zi a turului ghidat ”Descoperă Focșaniul” a avut loc vineri, 3 iulie 2020, în prezența reprezentanților mass-media locală dar și a focșănenilor interesați să afle informațiile furnizate de ghidul Florin Daniel Sima, voluntar în cadrul proiectului.

Având în vedere Hotărârea Guvernului României nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, turul a fost organizat ținând cont de necesitatea respectării prevederilor legale.

Turul ghidat a pornit de la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Focșani, a oprit la Borna de Hotar, Monumentul Unirii din Piața Unirii și Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia”. La Prefectura Veche participanții la turul ghidat au avut parte de prima surpriză – clădirea a putut fi vizitată iar în interior se aflau doi jandarmi în ținute de gală, în misiune de reprezentare a Inspectoratului Județean pentru Jandarmi Vrancea. De asemenea, la Teatrul Municipal Focșani vizitatorii au avut parte de aceeași surpriză.

”Turul a continuat cu trecerea în revistă a Muzeului Unirii și s-a finalizat la Biserica Stamatinești. ”Descoperă Focșaniul” este un eveniment organizat în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului Focșani și va continua pe tot parcursul week-endului (sâmbătă-duminică) dar și vineri, 10 iulie 2020. Deplasarea se face în grupuri de 6 persoane, iar vizitele interioare se desfășoară cu maxim 20 persoane”, se arată într-un comunicat al Primăriei Focșani.

Citește și:   S-a tras la sorți ordinea pe buletinele de vot la alegerile din 27 septembrie 2020. Ministrul Ion Ștefan și actualul primar, în competiție directă!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.