Mircea Cărtărescu: ”Abababarosa, Amjurapatha, Amniotitrabuniculugontzyasda”. În traducere: abrambureală scriitoricească înfiorătoare a la Cărtărescu! Să-l oprească cineva!

Nu cereți numele cărților din care am fotografiat aceste pagini. Nu le vom da. Nu vrem să promovăm titlurile cărților respective, în timp ce mari scriitori români au fost scoși din manualele școlare, în ultimii 30 de ani! Spunem doar că sunt pasaje din cărți scrise de Cărtărescu.

Pe de altă parte, să tot fie vreo 10 ani de când numitul Cărtărescu a venit la Focșani pe scena Teatrului Pastia și într-o oră de discurs a comis 3 – 4 greșeli gramaticale de exprimare pe care nu le face un elev premiant de clasa a 5-a… Ulterior, am observat că M. C. are:

1. Obsesia unor exprimări/scrieri de genul celei de mai sus… Dacă a înșirui pe zeci de rânduri nume inventate într-un astfel de mod se cheamă talent scriitoricesc, atunci răsturnarea valorilor în societatea noastră a atins cote alarmante.

2. Lipsa măsurii literare. Sigur, poate inventa orice, dar să scrii într-o carte de 700 de pagini cuvântul AJUTOR pe câteva zeci de pagini, asta mă duce cu gândul la faptul că ”e ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune”. Da, nu sunt versuri cele de mai jos/jos, dar ideea rămâne! (Cr. I.)

Citește și:   ALARMĂ FALSĂ: În unele medii circulă informația ERONATĂ că un medic psihiatru de la Spitalul Județean Focșani este suspect de coronavirus. DSP Vrancea precizează că toate cadrele medicale sunt în regulă!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.