Școala 5 va avea sală de sport, după un proiect inițiat de profesorii și părinții elevilor. Misăilă este acuzat că se laudă cu ideea altora. ”Lipsă de eleganță din partea sa!”, susține profesorul Mircea Lazăr!

În luna ianuarie a acestui an, profesorul de Educație Fizică și Sport, Mircea Lazăr, de la Școala Gimnazială ”Anghel Saligny”,  i-a solicitat o audiență ministrului Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației, deputatul Ion Ștefan, cerându-i sprijinul pentru construcția unei săli de sport prin Compania Națională de Investiții. ”Ministrul Ștefan mi-a spus că susține sută la sută demersul pe care l-am inițiat alături de ceilalți profesori de sport de la Școala nr. 5, împreună cu toți părinții elevilor. Mi-a transmis în cadrul discuțiilor avute că unitatea de învățământ nu poate accesa direct fonduri pentru a realiza acest proiect și mi-a indicat să fac o solicitare către Primăria Focșani, pentru ca aceasta să înainteze solicitarea/proiectul nostru către Compania Națională de Investiții, urmând ca domnul ministru să susțină finanțarea proiectului. Am procedat întocmai, dar, din păcate, în luna ianuarie când am depus cererea la primărie am fost ignorați. Nu am primit nici un răspuns”, a precizat Mircea Lazăr (multiplu medaliat național la multe competiții sportive).

Acesta nu s-a dat bătut și a formulat o nouă cerere către Primăria Focșani, pe 12 februarie, semnată de data aceasta de aproape toți părinții care au copiii la Școala nr. 5. ”Văzând sute de semnături pe noua solicitare, Primăria nu ne-a mai putut ignora și a trimis către CNI solicitarea pe care noi o invocasem încă din luna ianuarie”, a adăugat profesorul Lazăr. Apoi, CNI a trecut pe lista investițiilor sala de sport de la Focșani, recent solicitând o serie de documente Primăriei Focșani pentru a putea trece în etapa a 2-a a realizării proiectului.

Cum se laudă Misăilă cu ideea profesorilor de la Școala 5

Astăzi, 23 iunie, am observat pe contul de Facebook al primarului Misăilă faptul că acesta se laudă cu proiectul inițiat, propus, susținut și semnat de către noi, profesorii de sport, și sute de părinți de la unitatea școlară. Primăria a făcut doar o chestiune administrativă. Ar fi putut scrie în postare că urmare a demersurilor noastre a trimis solicitarea la CNI. Sub nicio formă nu a fost ideea primarului. Nu este elegant să nu faci referire la inițiatori. Că le place sau nu unora, adevărul este unul singur. Sala de sport se va construi pentru că ministrul Ștefan s-a implicat. Ce n-au vrut sau nu au putut alții în peste 20 de ani, a reușit actualul ministru. De mai bine de 20 de ani diverse cadre didactice au încercat să prezinte ideea la minister, dar până acum nu s-a făcut nimic”, a declarat Mircea Lazăr.

Citește și:   ULTIMA ORĂ: Noul coronavirus face ravagii în secția de Cardiologie a Spitalului Județean din Focșani. În tot acest timp, Oprișan e disperat să-l păstreze pe Mîndrilă în fruntea unității spitalicești!

Felicitat pe Facebook de unii focșăneni care au văzut postarea, primarul Misăilă le-a mulțumit tuturor, arogându-și merite în mod cel puțin deranjant pentru inițiatorii de drept ai demersului.

Trecând peste acest lucru, oamenii vor judeca oricum realitatea, mă bucur că un demers început în școală va avea finalitate deoarece sunt convins că ministrul Ștefan ne va susține în continuare, așa cum a făcut-o și în ianuarie, dar și ulterior. Compania Națională de Investiții va finanța realizarea aceste săli de sport atât de necesară școlii noastre. Mai mult, zilele următoare Școala Gimnazială ”Anghel Saligny” va mai înainta o adresă și pentru construirea unui bazin de înot, urmând ca Primăria să trimită documentele către CNI pentru că asta este procedura”, a încheiat profesorul Mircea Lazăr. (Teodor PETRICEANU)

Cererea trimisă de Școala nr. 5 către Primăria Focșani (12.02.2020):

Misăilă se laudă că a propus proiectul. În realitate, Primăria a înaintat proiectul la CNI, proiectul fiind propus de către profesorii și părinții de la Școala 5!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.