Întâlnire de lucru la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focșani cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Astăzi, 19 iunie 2020, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a efectuat o vizită de lucru la SJU Focșani, alături de echipa managerială a unității spitalicești, reprezentată de Codruța Elena Neagu. Ministrul Tătaru a fost însoțit de ministrul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, dar și de prefectul județului, Gheorghiță Berbece. La discuții a participat conducerea DSP Vrancea, reprezentată de directorul executiv dr. Cătălin Bunghez și directorul executiv adjunct dr. Janina Lazăr, medici și asistente ale unor secții din SJU Focșani.

Discuțiile s-au derulat în contextul creșterii cazurilor de pacienți infectați cu COVID-19 dar și pentru evaluarea gradului de ocupare a SJU, situația Secției de Boli Infecțioase și a celei de Urgențe, dacă există circuitele și dotările necesare.
O problemă stringentă rămâne aceea a personalului, insuficient pentru a se putea desfășura o activitate normală și pentru acoperirea urgențelor ivite. Managerul SJU l-a informat pe ministrul Tătaru de necesarul de personal și despre faptul că sunt medici interesați de a lucra în cadrul unității.

Ministrul Nelu Tătaru a reiterat ideea că orice unitate spitalicească trebuie să se pună în slujba pacientului, iar actul medical trebuie să se desfășoare normal, indiferent de patologie, Covid sau nonCovid.

S-a făcut o evaluare a activității SJU și DSP Vrancea în contextul pandemic actual, modul cum s-au gestionat cazurile de noi infectări, cele mai importante lucruri fiind comunicarea și relaționarea între instituții pentru găsirea celor mai bune soluții, în vederea îmbunătățirii actului medical.

După discuții, au fost vizitate secțiile ATI și subsolul pavilionului central. La subsol, sunt necesare investiții de reabilitare și îmbunătățire a activităților desfășurate, acolo regăsindu-se spațiile de depozitare, bucătăria, secțiile de preluare și spălare a lenjeriilor din celelalte secții.

Citește și:   FOTO: Accident grav la Popești. Un tânăr de 26 de ani are multiple traumatisme, iar alte trei persoane răni grave!

Au mai fost discutate probleme care țin de stimulentele financiare pentru personalul aflat în prima linie a luptei împotriva noului coronavirus, în acest sens existând disponibilitate financiară.

Convingerea ministrului este că de la 1 iulie se va trece la a treia etapă de relaxare a măsurilor impuse, începând ca din 15 iulie – 1 august să se discute în termenii revenirii la o viață cvasinormală. Însă acest deziderat trebuie susținut și civic, prin respectarea măsurilor de igienă și de distanțare socială.

Comunicat DSP Vrancea

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.