Incubatoarele vechi de aproape 10 ani, de la Spitalul Județean Focșani, pun în pericol viața bebelușilor. Ce-ai păzit, Mîndrilă, de nu ai luat altele noi în atâția ani? Aparatele pentru nou-născuți au depășit cu mult numărul de ore recomandat de producători.

UPDATE: Contactată telefonic, Elena Codruța Neagu, a precizat: ”Incubatoarele pentru secția neonatologie au fost achiziționate și în câteva zile vor fi montate în secție. Cele vechi au 8 – 10 ani de funcționare”. Din declarația actualului manager rezultă că managerul suspendat Constantin Mîndrilă putea de foarte mult timp să achiziționeze incubatoare noi, însă nu a făcut acest lucru. Deși a existat un acord cadru nr. 18772 din 21 octombrie 2019, Mîndrilă nu a făcut achiziția în următoarele 6 luni, el fiind în funcție până la jumătatea lunii aprilie.

În prezent, s-a ajuns la o informare făcută de medicul șef de secție Anca Andrei, pe această temă, informare adresată managerului interimar Elena Codruța Neagu, după ce un bebeluș a fost în pericol de moarte din cauza incubatoarelor vechi, supraîncălzite, în data de 17 iunie a. c. Medicul respectiv atrage atenția că ”aparatura existentă are ore de funcționare mult peste limita recomandată de producători”. Asta înseamnă că incubatoarele trebuiau schimbate de cel puțin 1 an, poate chiar de doi. Dar Mîndrilă nu s-a preocupat și de acest lucru.

Știrea inițială – Comunicatul CA:

Astăzi a avut loc o nouă ședință a Consiliului de Administrație al Spitalului Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani. Ședința a fost prezidată de doctorul Dragoș Cozma (foto stânga), președinte al CA. La ședință au participat medicii Janina Lazăr (DSP Vrancea) – foto stânga, Constantin Gavriloiu (reprezentant MS), managerul interimar Elena Codruța Neagu (foto dreapta),

Janina Lazăr, DSP Vrancea

directorul medical Gabriel Negoiță, directorul economic al unității spitalicești, Liviu Vlad, și secretara de ședință Vasilica Munteanu.

A lipsit nemotivat medicul Mihai Nedelcu, nominalizat de CJ. Practic, reprezentantul Consiliului Județean nu participă la ședințe de luni de zile, în sensul acesta noi solicitând o informare din partea CJ. Nici reprezentantul Colegiului medicilor nu a fost prezent și nici liderul Sanitas Vrancea”, a precizat președintele CA, dr. Dragoș Cozma.

Citește și:   Ministrul Ion Ștefan și-a publicat raportul de activitate la 6 luni de mandat în fruntea MLPDA

În ședința de astăzi s-a pus în discuție și s-a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli, acesta fiind avizat de către Consiliul de Administrație. Au mai fost discutate diverse aspecte în cadrul ședinței, cum ar fi amplasarea aparatului Real Time PCR achiziționat de către spital și nepus în funcțiune deocamdată deoarece Consiliul Județean Vrancea a somat spitalul să elibereze spațiul în care fusese montat inițial.

Consiliul de Administrație a decis să trimită o invitație către Consiliul medical, pentru a discuta cu medicii diverse probleme existente în cadrul spitalului. Totodată, am discutat astăzi și despre informațiile apărute în mass-media cu privire la presupusul refuz de a se achiziționa incubatoare. Directorul economic a precizat că incubatoarele urmează să fie achitate în urma aprobării bugetului actual și în momentul livrării lor”, a adăugat dr. Dragoș Cozma.

Tot în cadrul ședinței s-a discutat și pe marginea solicitării Consiliului Județean Vrancea, prin care s-a cerut un punct de vedere referitor la solicitarea de concesionare a unui teren, în sensul că acesta n-ar afecta circuitele specifice și desfășurarea activității sanitare în conformitate cu legislația în vigoare.

Practic, este vorba despre concesionarea unui teren din incinta Spitalului în vederea construirii unui departament de radiometrie. Analizând solicitarea Consiliului Județean Vrancea am concluzionat că documentația primită de la CJ nu cuprinde planul clădirii, specificații medicale etc. Practic, nu cuprinde absolut nimic. Noi am cerut un raport din partea personalului abilitat din Spitalul Județean care urmează fie înaintat către CA și să pus în discuție la ședința următoare”, a încheiat președintele CA.

Departament Comunicare Spitalul Județean Focșani, 25 iunie 2020

Citește și:   FOTO: Cine sunt cei trei tineri care au murit în accidentul de pe Centura Focșaniului, lângă SUPECO.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.