Crucea Roșie Vrancea a găsit de muncă pentru 79 de persoane din Sri Lanka, din cele 137 rămase fără locuri de muncă

Proiectul „Help for Sri-Lankans- Ajutor pentru lucratorii imigranti din Sri Lanka”, derulat de Filiala de Cruce Rosie Vrancea” in parteneriat cu Serviciul de Imigrari Vrancea, continua sa sprijine lucratorii din Sri-Lanka, aflati in dificultate ca urmare a incetarii contractelor de munca, in perioada martie-iunie 2020.Din totalul de 137 beneficiari cuprinsi in program, pana la data de 12 iunie 2020, Crucea Rosie Vrancea a facilitat accesul pe piata muncii pentru 79 de persoane, care sunt in curs de angajare, astfel :

-13 persoane in Plopeni (sanatate, agricultura, constructii)
– 8 persoane in Bucuresti (panificatie)
-19 persoane in Oradea (industrie)
– 4 persoane Craiova (curatenie)
– 6 persoane in Adjud (confectii)
– 29 persoane in Focsani (confectii)

La acestea, se adauga un numar de 13 persoane, consiliate si informate, decise sa se intoarca in tara natala, Sri-Lanka si un numar de 45 persoane cu contract de munca, activ la angajatorul initial.

Ca urmare a interventiei sustinute a Filialei de Cruce Rosie Vrancea, majoritatea beneficiarilor programului, cetateni din Sri Lanka, urmeaza sa iasa din situatia de dificultate in care se aflau anterior. Pentru cei in curs de angajare, noul permis de munca se obtine in maxim 30 de zile, iar in aceasta perioada, Crucea Rosie Vrancea va acoperi nevoile legate de masa si cazare, cu finantare si sponsorizari.

Intre Crucea Rosie Vrancea si angajatorii noi s-a creat o relatie de colaborare astfel incat, acestia, impreuna, acopera o mare parte din costurile cu cazarea si cu hrana cetatenilor srilankezi, in curs de angajare si organizatia sprijina noul angajator la intocmirea dosarului pentru obtinerea avizului de angajare in munca .

Citește și:   Măsuri pentru Sărbători Pascale în condiții de maximă siguranță

Este o experienta de asistenta umanitara fara precedent pentru organizatia noastra, pe cale sa fie finalizata cu succes.
Multumim tuturor angajatorilor care i-au preluat pe cei 79 de cetateni srilankezi, autoritatilor locale, partenerilor locali, nationali si internationali care au facut acest lucru cu putinta. Si nu in ultimul rand multumim voluntarilor Filialei, care au facilitat tranzitia acestor persoane catre un nou inceput”, a declarat Rodica Davidean, directorul filialei de Cruce Rosie Vrancea.

Comunicat primit de la Crucea Roșie Vrancea

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.