Oprișan, în atenția Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, după ce a postat pe FB date cu caracter personal (protejate prin GDPR 2016), printre care și 7 semnături olografe!

FOTO: În imaginea de mai sus, Ediție de Vrancea a blurat conținutul paginii din contract postate de Oprișan fără blurare pe pagina lui de Facebook! Președintele CJ nu avea dreptul să prezinte semnăturile olografe, autentice, ale semnatarilor contractului! Mai mult, Oprișan trebuie să dea explicații de unde a făcut rost de contractul în care nu este parte, contract care nu este public, ci doar achiziția este publică!

Aparatul pentru testările COVID-19, destinat Spitalului Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani, a fost livrat de către firma Biomedica Medizinproduckte România SRL joi, 7 mai, după ce pe 30 martie a. c. Marian Oprișan și Constantin Mîndrilă spuneau în ședința Consiliului Județean că în patru săptămâni aparatul va fi montat pentru a se face deja primele teste. Din păcate, termenul nu a fost respectat, astăzi împlinindu-se 40 de zile de la anunțul făcut de președintele CJ.

Depășirea termenului și întârzierea punerii în funcțiune a aparatului este una din chestiunile care trebuie lămurite, alături de alte aspecte neaduse la cunoștința publicului în ultima perioadă. Reamintim că pe 16 aprilie a. c. Direcția de Sănătate Publică Vrancea a făcut primele teste cu aparatul Real Time – PCR pus la dispoziția DSP de către Ministerul Sănătății încă de la începutul lunii aprilie.

În altă ordine de idei, Marian Oprișan ar putea intra în vizorul Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, în condițiile în care a postat pe internet date din contractul încheiat de spital cu firma care a livrat aparatul PCR – Real Time, mai exact ultima pagină, pe care se puteau vedea semnăturile olografe ale tuturor celor care au semnat contractul.

Citește și:   Asociația ”Protha” va organiza Festivalul de Teatru Tânăr ”Ora de Teatru”

De altfel, ca să dăm doar un exemplu, semnăturile tuturor funcționarilor publici din România, de pe declarațiile de avere, sunt blurate, anonimizarea fiind obligatorie (foto jos – prezentăm chiar semnăturile lui Oprișan, blurate pe ultimele sale declarații de avere). Nu și pentru Oprișan, din păcate, în cazul de față!

De unde a avut Oprișan (președinte CJ) o imagine din contractul încheiat între Spitalul Județean și firma Biomedica Medizinproduckte România SRL? Cum are acces la informații de acest gen, câtă vreme doar achiziția este PUBLICĂ, NU și contractul? (Cristi IRIMIA)

 

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.