DSP Vrancea îi dă replica lui Mîndrilă, deși nu-l nominalizează, explicându-i de ce nu trebuie să se simtă lipsit de libertate: ”DSP își asumă responsabilitatea și urmărește inclusiv protejarea membrilor familiei și a comunității”. Mîndrilă acuza ieri că este ținut cu forța la Infecțioase.

DSP Vrancea respinge acuzațiile persoanelor internate și vine cu precizări suplimentare

Laboratorul DSP Vrancea își asumă responsabilitatea din momentul recepționării probelor biologice și eliberarea buletinelor de analiză. În momentul când sunt preluate probele, sunt verificate anexele de însoțire, pentru a fi siguri că datele coincid, apoi probele sunt păstrate la frigider până intră în lucru. Urmează înregistrarea în sistemul informatic, unde fiecare probă primeşte un cod unic de identificare care va fi folosit până la tipărirea buletinului.
După înregistrare, probele au următorul traseu: prelucrare primară urmată de extracţia automată a ARN-ului, cuplarea ARN-ului extras cu mix-ul de reacţie și apoi etapa finala: amplificarea (PCR).

Protocolul nostru de diagnostic respectă metodologia Ministerului Sănătății: în zonele cu circulaţie cunoscută a virusului este suficient diagnosticul tip screening cu detecţia unei gene, în cazul nostru gena N. Kitul nostru de detecţie respectă, totodată, normativele și recomandările CDC și OMS.

Laboratorul DSP Vrancea a lucrat și lucrează la capacitate maximă, cu resursele umane existente, respectând ghidurile naționale de biosiguranță în laborator și recomandările OMS.

Conform metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, se recomandă izolarea strictă a cazului confirmat într-un salon cu un pat și grup sanitar propriu, având personal sanitar dedicat.

DSP Vrancea nu are interesul de a menține pacienții internați în condițiile în care spațiile de internare sunt limitate. Nu vorbim de o internare forțată în spital a vreunui bolnav cu COVID-19, ci este o măsură necesară pentru monitorizarea clinică a pacientului și aplicarea tratamentului corespunzător, cu scopul salvării vieții acestuia.
În contextul epidemiologic actual, prin internarea în spital a cazurilor confirmate cu COVID-19 se urmărește și protejarea membrilor familiei și a comunității, în vederea prezervării sănătății acestora, în conformitate cu prevederile Constituției României și drepturilor omului.

Citește și:   ULUITOR: 12 zile din 30/31 nu există medic cardiolog de gardă la Spitalul Județean din Focșani. ”Asta în condițiile în care de inimă mor cei mai mulți români, iar managerul spitalului se laudă cu managementul bun de la spital”

Atât la nivelul unităților sanitare cu paturi din județul Vrancea, dar și din alte județe, există cazuri documentate despre pacienți COVID-19 pozitiv care au fost declarați vindecați după mai mult de trei săptămâni de internare.
Responsabilitatea externării unui pacient din spital revine medicului curant care trebuie să aplice și să respecte protocolul de diagnosticare și tratament a infecției cu COVID-19.

Comunicat de presă DSP Vrancea, 7 mai 2020

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.