DATE OFICIALE: 35 de angajați cu COVID-19 și doar 106 teste făcute. Conducerea militară a Spitalului Județean ”Focșani” a preluat managementul interimar de la ”Sf. Pantelimon” cu aceste cifre! Focarul COVID-19 exista de pe vremea lui Mîndrilă!

Pe 16 aprilie 2020, managerul interimar de la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” Focșani, comandantul militar Alexandru Keresztes, anunța într-o conferință de presă ce a găsit la preluarea unității (preluarea s-a făcut în perioada 13 – 15 aprilie): ”Avem 24 de cazuri cu COVID-19 în acest moment în rândul angajaților spitalului” (n. r. – NU veniseră toate rezultatele testărilor)

Pe 1 mai 2020, Ediție de Vrancea a primit un răspuns oficial de la Spitalul Județean în care se scrie clar:

În perioada 19 martie – 16 aprilie (n. r. – chiar ziua conferinței susținute de Keresztes) din rândul personalului medical al spitalului au fost testate 106 persoane. (…) Rezultatele testelor au fost pozitive pentru 3 medici, 20 asistenți medicali, 8 infirmiere și 4 personal auxiliar”.

TOTAL: 35 de angajați cu COVID-19. Practic, focarul de COVID-19 exista deja la momentul în care conducerea militară a finalizat preluarea unității spitalicești! Măcar o parte din cei 35 de angajați au infectat, foarte probabil, la rândul lor alți colegi medici și asistenți, însă datorită perioadei de incubație rezultatele pozitive au apărut, logic, în perioada conducerii militare. Deși nu are nicio vină că lucrurile s-au derulat așa, conducerea militară este atacată astăzi de presa pro-PSD că s-au înmulțit cazurile de COVID-19 în timpul managementului comandantului Keresztes!

Oare în cine au vrâncenii mai multă încredere, la capitolul managementul spitalului? În fostul hoț de conserve Constantin Mîndrilă, susținut de Oprișan, sau în colonelul Alexandru Keresztes, care conduce spitalul de doar 3 săptămâni?

IMPORTANT: Din răspunsul oficial primit de la spital rezultă clar faptul că pe vremea echipei alcătuite din managerul Constantin Mîndrilă și epidemiologul Diana Stoica s-au testat extrem de puține persoane (106 dintr-un total de 1400 de angajați). Cum 33% din cei testați (35 din 106) au ieșit pozitiv, ne întrebăm câți ar fi fost depistați pozitiv dacă se testau 200 sau 300 din cei circa 1400 de angajați și nu doar 106!

Citește și:   Comunicat de presă. Primăria Răstoaca anunță semnarea contractului pentru proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe, Comuna Răstoaca, județul Vrancea”

A fost nevoie la Spitalul Județean Focșani de aducerea unei conduceri militare pentru instituirea unor reguli, proceduri și protocoale stricte, dar și pentru testarea cât mai multor angajați. Nu avem o cifră exactă în acest moment dar se pare că DSP Vrancea a testat câteva sute de angajați după data de 16 aprilie. Evident, în urma testelor au rezultat și alți angajați pozitivi, așa cum era de așteptat (NU a fost comunicată OFICIAL cifra exactă până acum). Unii dintre aceștia puteau avea virusul luat de la cei 35 de angajați pozitivi ”preluați” de conducerea militară (perioada de incubație poate ajunge și la 14 zile).

Se pune întrebarea de ce Constantin Mîndrilă (foto stânga) și Diana Stoica (medicul epidemiolog, foto dreapta) au testat foarte puține cadre medicale până la jumătate lunii aprilie când primul caz în România a apărut pe 26 februarie? Sute de voci din mediul online au reacționat în ultimele două luni, spunând că dacă s-ar fi făcut mai multe teste COVID-19 ar fi fost mai multe cazuri pozitive, iar asta nu ar fi fost o imagine bună pentru unitatea spitalicească.

Elocvent poate fi considerat cazul unui medic care bănuia că are COVID-19, însă a fost depistat pozitiv abia peste mai multe zile (22 aprilie) și internat într-o stare mai complicată pe 29 aprilie! Dacă a fost depistat pe 22 aprilie, iar perioada de incubație a fost de 14 zile (teoretic) rezultă că putea avea COVID-19 încă din 8-9 aprilie. Și este doar un exemplu!

Mai trebuie spus că au existat cadre medicale care au cerut testarea pentru că se simțeau nesigure pe anumite secții, având contact cu medici și asistente depistate ulterior cu COVID-19, însă nu au fost testate pe vremea echipei Mîndrilă – Stoica. (Cristi IRIMIA)

Citește și:   Toamna odobeșteană începe pe 15 octombrie

Vom reveni cu detalii!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.