SGA Vrancea a executat cu finanţare din surse proprii lucrări de întreținere a lucrării de apărare ”Consolidare mal râu Putna în comuna Bolotești, sat Putna, județul Vrancea”

În lunile aprilie şi mai 2020 Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Vrancea a executat cu finanţare din surse proprii lucrări de întreținere a lucrării de apărare ”Consolidare mal râu Putna în comuna Bolotești, sat Putna, județul Vrancea”, lucrări realizate în cadrul Programului anual de gospodărire a apelor 2020.

Efectuarea acestor lucrări de întreținere a fost necesară întrucât albia râului Putna în comuna Bolotești, sat Putna, județul Vrancea, a suferit modificări din cauza creşterilor de nivel şi debit din anii 2018 și 2019 și în lipsa unei intervenții prompte ar fi fost afectată lucrarea de apărare de mal ”Consolidare mal drept râu Putna în comuna Bolotești, sat Putna, județul Vrancea” urmare afuierilor locale ce puneau în pericol stabilitatea lucrării.

Lucrările de întreținere realizate de Formația de lucru ”Putna – Vidra” au constat în execuția de gabioane pe o lungime totală de peste 100 m, ce au fost amplasate în albia râului Putna la cota -1 m sub salteaua lucrării afectate. De asemenea, au fost executate și lucrări de refacere a saltelei de gabioane a lucrării de apărare de mal în punctele în care aceasta a fost afectată.

Prin execuția acestor lucrări de apărare a fost modificat regimul de curgere a râului Putna în secțiunea aferentă lucrării ”Consolidare mal râu Putna în comuna Bolotești, sat Putna, județul Vrancea” prin reducerea vitezei curentului de apă și dirijarea acestuia dinspre lucrare, cu scopul protejării acesteia.

Pentru reducerea gradului de risc la inundaţii prin Programul anual de gospodărire a apelor 2020 Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Vrancea şi-a propus să execute cu surse proprii de finanţare atât lucrări de recalibrare a cursurilor de apă (râul Rm. Sărat, râul Milcov şi râul Şuşiţa), precum şi lucrări de întreţinere a lucrărilor de apărări de mal (râul Rm. Sărat, râul Milcov şi râul Şuşiţa)”, a precizat directoarea SGA, ing. Dorina Vraciu.

PROMO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.