ULTIMA ORĂ: Constantin Mîndrilă are dosar penal. Managerul Spitalului Județean, infectat cu COVID-19, este cercetat pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor după ce ar fi atentat la sănătatea celor din jurul său!

Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea a emis un comunicat de presă în care a anunțat că s-a sesizat din oficiu cu privire la presupusa săvârșire a infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor (Art. 352 Cod penal), în situația managerului Spitalului Județean Focșani, Constantin Mîndrilă. Procurorii  s-au autosesizat după ce televiziunile naționale și presa locală au relatat despre modul în care Mîndrilă a procedat după ce a aflat că are COVID-19.

Deși era contaminat și știa acest lucr, Mîndrilă s-a dus din nou la spital, unde e posibil să fi luat contact cu alte persoane, pentru ca mai apoi să meargă la o pensiune din Focșani, aproape de spital, deși acolo erau cazate mai multe cadre medicale care nu erau infectate. În acest context, procurorii vor efectua cercetări pentru a stabili exact cum s-au derulat lucrurile.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție!”, se arată în documentul emis de către Biroul de Informare Publică și Relații cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Deocamdată, Marian Oprișan, președintele PSD Vrancea, nu a emis niciun comunicat de presă pentru a-i lua apărarea lui Mîndrilă, așa cum a făcut de atâtea ori.

Pe de altă parte, un alt medic, de data aceasta de la Spitalul Militar Focșani, este și el cercetat pentru  zădărnicirea combaterii bolilor, după ce ”la data de 26.03.2020 s-ar fi prezentat la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani unde ar fi solicitat internarea, fără a anunța Direcția de Sănătate Publică, deși acesta ar fi fost diagnosticat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. După ce ar fi pătruns singur în clădirea unității spitalicești, medicul ar fi fost direcționat către triajul pentru pacienți. Acesta a fost consultat de un specialist în boli infecțioase, iar la data de 27.03.2020 ar fi solicitat să fie externat în vederea izolării la domiciliu. La data de 07.04.2020, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor prevăzută de art. 352 Cod penal”.

Citește și:   FOTO. ULTIMA ORĂ: Accident pe centura Focșaniului, între Dedeman și Carrefour. Evitați zona!

Vom reveni cu detalii!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.