SURSE: 31 de persoane testate cu noul aparat al DSP Vrancea, trimis la Focșani de Ministerul Sănătății, au fost depistate cu COVID-19! În 2 zile s-au făcut 72 de teste, urmând să crească la circa 200 teste zilnice capacitatea aparatului.

Noul aparat Real Time PCR, trimis de Ministerul Sănătății la Direcția de Sănătate Publică Vrancea, a făcut primele 72 de teste pentru depistarea COVID-19. Astfel, din cele 72 de persoane testate, 48 erau de la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice (CRPV) Odobești, mai exact 37 de bătrâni și 11 cadre de la personal. 29 de persoane au ieșit infectate, iar 19 persoane au avut teste negative. CRPV Odobești se află în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea (DGASPC), la rândul ei în subordinea Consiliului Județean Vrancea.

Au mai fost testate 12 persoane de la un centru de dializă și alte 10 persoane angajate la DSP Vrancea. Toate acestea au fost negative. Din păcate, două teste efectuate pentru personalul de la Spitalul Județean Focșani au fost pozitive, unul din cazuri fiind, se pare, al unui medic. Per total, 31 de cazuri pozitive din 72 de teste efectuate de DSP Vrancea în zilele de 16 – 17 aprilie.

În altă ordine de idei, colonelul doctor Alexandru Keresztes, noul manager interimar de la Spitalul Județean Focșani a anunțat că la preluarea funcției situația era următoarea:

* 24 de cadre medicale infectate (13 – asistenţi medicali, 2 – medici, 7 – infirmiere, un brancardier şi un angajat cu statutul de personal auxiliar)

* Situație pe secții: Cardiologie – 9, Nefrologie – 3, Interne – 3, Chirurgie – 2, Bloc Operator – 1, Radiologie – 1, UPU – 1, Prevenirea infecţiilor – 1, Psihiatrie – 1, Boli Infecţioase -1.

* 16 contacţi sunt în autoizolare (2 pozitiv).

La ora actuală, în Vrancea sunt peste 200 persoane cu COVID-19., aproape toți având o formă ușoară a bolii.

Citește și:   Primăria Biliești: ”Proiectul de asfaltare a unei străzi principale include și asfaltarea străduțelor laterale ale străzii principale, pe porțiuni cuprinse între 10 și 25 de metri. Suntem criticați fără sens de adversarii noștri politici!”

Alexandru Keresztes a mai precizat că urmează să se amenajeze un perimetru de izolare a Spitalului, deschiderea unei noi secții de ATI, dar și antrenarea cadrelor medicale în ceea ce privește folosirea corectă a echipamentelor de protecție.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.