VIDEO & FOTO: În Consiliul Județean, la Oprișan ”acasă”, se intră fără mască și fără mănuși, iar angajații CJ care iau contact cu publicul nu respectă recomandările anti-COVID 19!

Luni, 13 aprilie, Marian Oprișan a venit la sediul Consiliului Județean Vrancea pentru că a auzit că ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, va veni la Focșani și va trece și pe la Prefectura Vrancea. După ce a insistat să dea și el mâna cu ministrul Sănătății, a rămas în sediul CJ timp de mai multe ore, până în jurul orelor 17.00 – 18.00, intrând chiar în direct la Știrile Pro TV. Reporterii Ediției de Vrancea au încercat să obțină o declarație de presă de la CJ, în acea zi, fără succes însă. Totuși, pe parcursul orelor petrecute în fața CJ, am observat aspecte îngrijorătoare cu privire la protecția angajaților și a celorlalte persoane care vin la CJ cu diverse probleme. Iată câteva din constatările de la fața locului, constatări confirmate și în zilele următoare:

* Mânerul ușii de la intrarea în CJ nu este ”bandajat” cu material corespunzător, toată lumea pune mâna pe el, indiferent dacă poartă mănuși sau nu.

* Romeo Iordache, director în cadrul CJ Vrancea, unul din oamenii de bază a lui Oprișan, iese cu masca sub bărbie și stă de vorbă în fața CJ cu un bărbat fără mască pe figură și fără mănuși. Ulterior, intră în sediul CJ cu masca tot sub bărbie.

* Mariela Niță, consilier al președintelui CJ Marian Oprișan, a plecat de la serviciu și a venit la serviciu fără mască

* George Mardare, angajat la CJ, iese fără mască din CJ, intră fără mască și fără mănuși

* Angajata CJ din holul de la intrare, de la chioșcul de „pază”, iese des fără mască în fața CJ sau în lateral pentru a fuma

Citește și:   Prefectura Vrancea respinge atacurile nefondate ale presei ”oprișăniste”

* Un alt angajat din zona intrării în CJ iese fără mască în fața CJ

* Un gardian fără mănuși umblă cu mâinile pe jos în holul CJ, intră și iese în CJ

* Un gardian umblă la coșul de gunoi din fața CJ-ului, fără a avea mănuși

* Un tânăr agitat umblă la coșurile de gunoi din fața CJ-ului

* Un angajat de la CJ sau un vizitator pleacă din CJ cu doi copii minori

 

Legislația în vigoare prevede obligațiile pe care le au autoritățile publice și conducătorii acestora:

Decretul 195/20 martie 2020:

Art. 6

Conducătorii autorităților publice, ai celorlalte persoane juridice, precum și persoanele fizice au obligația să respecte și să aplice toate măsurile stabilite prin prezentul decret și prin ordonanțele emise de ministrul afacerilor interne.

Art 51

1) Autoritățile și instituțiile publice stabilesc măsurile care se impun pentru asigurarea desfășurării optime a activității, cu respectarea regulilor de disciplină sanitară stabilite de autoritățile cu atribuții în domeniu, inclusiv prin hotărârile Comitetului Național privind Situațiile Speciale de Urgență, urmărind cu prioritate asigurarea prevenției și reducerea riscului de îmbolnăvire.

Decretul 240 / 14 aprilie 2020:

Conducătorii autorităților publice, ai celorlalte persoane juridice, precum și persoanele fizice au obligația să respecte și să aplice toate măsurile instituite prin prezentul decret, precum și pe cele dispuse în aplicarea acestuia.

Oprișan, alături de directorul său din CJ, Romeo Iordache, într-un alt context:

Trimite știrea prietenilor tăi!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.