DE NEIMAGINAT: Plata cu… amprenta digitală, promovată de o firmă asociată cu un mare hipermarket din România

Da, am trăit să o vedem și pe asta. Apar reclame despre posibilitatea plății cu amprenta digitală. Nu ne pricepem foarte bine, dar după ce am studiat ceva materiale pe internet am înțeles că procedura presupune scanarea amprentelor sau a imaginii faciale, conectarea imaginii obținute la o imensă bază de date, identificarea cumpărătorului și accesarea contului său bancar de unde se va extrage suma de achitat. Plus un soft/aplicație care trebuie descărcat/ă de pe telefonul mobil. Ulterior se obține și un cod… în fine, procedură complexă și care nu garantează inviolabilitatea altor drepturi garantate de Constituție și nici eventualele fraude (cine e de acord cu această metodă de plată riscă să plătească și când nu a cumpărat nimic dacă un infractor îi scanează cu o cameră video performantă fața sau amprenta digitală).

Varianta cu introducerea unui cip în piele, în zona degetului mare, încă nu s-a implementat, însă nu e târziu nici pentru acest lucru. Control total să fie! (T. P.)

Citește și:   Toți jucătorii echipei germane St. Pauli, care au purtat banderola LGBT cu cap de mort, au suferit accidentări grave

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.