VĂ VINE SĂ CREDEȚI? Raed Arafat a solicitat STOPAREA controlului pe care Ministerul Sănătății îl făcea la Spitalul Județean Focșani, pe 10 martie 2020. Ce legături sunt între Arafat, Oprișan și Mîndrilă?

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, i-a solicitat fostului ministru al sănătății, Victor Costache, să anuleze controlul pe care Ministerul îl efectua pe 10 – 11 martie a. c. la Spitalul de Urgență ”Sf. Pantelimon”din Focșani la Unitatea de Primiri Urgențe. Solicitarea lui Arafat a venit pe 12 martie, lucru care s-a și întâmplat.

Practic, fostul ministru Victor Costache a executat ordinul primit, făcându-i pe plac lui Raed Arafat, acesta din urmă fiind același om care și-a pus semnătura pe repunerea în funcție a managerului Constantin Mîndrilă după ce acesta din urmă fusese demis pentru a doua oară din postura de director al spitalului din Focșani.

Care sunt explicațiile acestor evenimente? Vom afla probabil în perioada următoare. Poate ne vom lămuri și care este relația dintre Raed Arafat și Marian Oprișan, cel care l-a protejat pe Mîndrilă cum n-a protejat pe nimeni din oamenii înlocuiți de guvernarea liberală în ultimele luni.

De ce să oprești un control la Spitalul Județean chiar dacă suntem în epidemie de COVID-19? Ba chiar controlul se impunea și mai mult pentru a se vedea dacă sunt respectate procedurile și protocoalele medicale, în situația în care acestea erau puse la punct.

Din acest punct de vedere solicitarea lui Raed Arafat este extrem de ciudată. Vom reveni cu detalii! (Teodor PETRICEANU)

UPDATE: Sigur, Arafat a cerut reprogramarea controalelor, dar asta nu exclude stoparea celui în curs de la Focșani. Da, a cerut și la Ploiești același lucru, dar asta nu schimbă cu nimic esența discuției: de ce să ceri stoparea unor controale când acestea pot lămuri niște lucruri într-o unitate spitalicească?

Citește și:   ULTIMA ORĂ: Grav accident pe șoseaua Vrancei!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.