ULTIMA ORĂ: Constantin Mîndrilă, managerul Spitalului Județean Focșani, a fost luat de SMURD de la o pensiune și dus la Secția Infecțioase!

FOTO: Captură Realitatea de Vrancea

Constantin Mîndrilă, managerul Spitalului Județean Focșani, a fost ridicat de ISU Vrancea, prin serviciul SMURD, de la o pensiune și dus la Secția Infecțioase, în urmă cu o oră. El a fost descoperit la o pensiune din Focșani, acolo unde se pare că erau cazate mai multe cadre medicale care nu aveau COVID-19. Mândrilă a fost diagnosticat recent cu COVID-19, iar la plecarea din spital se pare că a luat mai multe documente, un laptop și o serie de acte.

UPDATE: Martori oculari susțin că în zona pensiunii se afla și un echipaj de Poliție, pentru aplanarea eventualelor incidente care ar fi putut apărea. În condițiile în care incidentele nu au apărut, Poliția nu a mers alături de echipajul SMURD la Infecțioase, pentru internarea lui Mîndrilă.

Mîndrilă este un inconștient. Cum să accepți să fii cazat cu persoane care nu au COVID-19, când tu ai noul coronavirus. Chiar dacă ești plasat în altă cameră a pensiunii. Cine te verifică în pensiune non-stop? Nimeni! Mai mult, am observat că a fost dus la Infecțioase fără a fi pus în izoletă, deci nu s-au respectat protocoalele și procedurile, fiind vorba de un infectat cu COVID-19. Tu, ca manager de spital, ar fi trebuit să ceri primul să fii dus cu izoleta, ca măsură  de protecție față de cei din jur. Te lauzi că ai luat măsuri în spital, că ți-ai făcut treaba, dar tu nu respecți procedurile în văzul lumii!”, a fost reacția unei persoane din sistemul medical.

Mâine, la Focșani va veni ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta îl va înlocui, foarte probabil, din funcție, pe Mîndrilă.

Citește și:   EXCLUSIV: Cum umblă prin curtea instituției și la cortul de triaj al Spitalului Județean Focșani, medicul Diana Stoica, EPIDEMIOLOG responsabil cu anchetele în materie de COVID-19

Vom reveni cu detalii!

UPDATE: Declarații Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „​La Focșani, avem mai multe focare mici care tind să conflueze. E vorba de o transmitere comunitară extinsă, un nucleu de la Spitalul Militar, în care 35 de cadre medicale sunt afectate, am avut la Jandarmerie, la ISU personal afectat și la Spitalul Județean. La Spitalul Județean avem inclusiv managerul depistat pozitiv, care acum nu e de găsit. Mâine voi merge la Focșani, voi evalua situația și voi lua deciziile în consecință. Din informațiile prefectului din Vrancea, a plecat, a închis biroul, a luat laptopuri, documente și stă izolat într-unul din hoteluri. Având în vedere situația medicală, cât și managerială, vom avea un alt management la nivelul Spitalului Județean Focșani. Avem o anchetă epidemiologică scăpată de sub control. În momentul în care pacienți pozitivi sunt în izolări pe la domicilii, hoteluri, în contextul în care nu am dat în acest moment decizia ca cei asimptomatici sau cu simptome ușoare să fie la domiciliu sau în diverse locuri… Ei trebuie să fie internați pentru a fi supravegheați. E un focar în extensie, trebuie să izolăm acest focar, trebuie să izolăm focarele mici, trebuie să identificăm contacții”.

UPDATE (Precizări IPJ Vrancea): Având în vedere apariția în spațiul public a mai multor materiale cu privire la faptul că în data de 12 aprilie a.c., managerul Spitalului Județean de Urgență Focșani, ar fi fost condus de către polițiști de la locul de izolare la Secția de Boli Infecțioase a spitalului, precizam următoarele: Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea nu au participat la preluarea persoanei menționate. Echipajul I.S.U. care a făcut preluarea si transportul nu a solicitat intervenția polițiștilor pentru îndeplinirea acestor formalități.

Citește și:   HALAL edil. Primarul PSD Misăilă către o consilieră din opoziție: ”Nu înțelegi pentru că ești blondă!” Misăilă și-a făcut un obicei din a jigni femeile!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.