Oprișan îl jignește pe prefectul Berbece, pentru că acesta are curajul să ceară conducere militară la Spitalul Județean Focșani

Președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, dă dovada caracterului său într-un comunicat de presă în care îl jignește pe prefectul de Vrancea spunând că nu are minte. Iată comunicatul președintelui CJ:

Unde minte și bună credință nu sunt….nici CV-ul nu te ajută!

Liberalul din fruntea Prefecturii Vrancea, Gheorghiță Berbece a lansat la sfârșitul acestei săptămâni o nouă fumigenă, încercând să ascundă motivul real pentru care este solicitată conducere militară la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani.

Fără doar și poate, această solicitare vine în contextul mai larg în care, de jumătate de an, PNL Vrancea dorește să schimbe conducerea Spitalului Județean Focșani pentru a numi în funcție o domnișoară blondă care nu are nici o zi de experiență în cartea de muncă! De altfel, aceasta pare o normalitate la PNL Vrancea care numește în funcții de conducere doar oameni fără experiență profesională. Este și cazul liberalului Gheorghiță Berbece, numit interimar la conducerea Prefecturii Vrancea pe un post temporar, vacantat de o funcționară care se află în concediu de creștere a copilului.

Așadar, acest individ, numit prefect în condiții dubioase și cu o experiență profesională la fel de dubioasă, execută, întocmai, ordinele PNL Vrancea – lichidarea sub orice formă și cu orice chip a conducerii Spitalului Județean Focșani pentru a face loc duduii blonde! Cum se poate executa acest plan mai bine, dacă nu la adăpostul unei conduceri militare?

Fără a avea nimic cu medicii militari, atrag atenția că în Județul Vrancea, Spitalul Militar Focșani a fost primul spital închis ca urmare a faptului că 41 cadre medicale de aici au fost testate pozitiv COVID-19. Mai mult de atât, o parte din personalul infestat de la Spitalul Militar Focșani a fost responsabil și pentru infestarea medicilor de la Spitalul Municipal Adjud, o a doua unitate medicală închisă în Vrancea din cauza epidemiei de coronavirus. În toată această perioadă, singurul spital care a oferit pacienților servicii medicale a fost Spitalul Județean Focșani. Medicii de aici au fost și sunt în prima linie a luptei împotriva epidemiei de coronavirus pentru că au respectat protocoalele medicale și pentru că au avut în dotare mai multe echipamente de protecție, încă de le începutul acestei crize!

Citește și:   ULTIMA ORĂ: Joi, 20 aprilie 2023, traficul feroviar între stațiile Sihlea – Gugești va fi închis în intervalul orar 08.00 – 20.00!!

De ce ai vrea tu, prefect PNL, conducere militară la un spital care funcționează în condiții optime, care are echipamentele necesare și care nu trimite pacienți în alte spitale? Răspunsul este unul singur: ca să poți pune pe cine vrei tu director, după! Am încredere că ministrul apărării nu va intra în acest joc politic și nu va da curs solicitării unui individ precum cel la care fac referire! Dacă ar avea mai multă experiență și minte Berbece ar ști că Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani se află în subordinea Ministerului Sănătății! Dacă directorul acestuia ar fi avut probleme de management ar fi fost schimbat de mult! Managerul nu doar că nu a fost schimbat, ba chiar s-a infestat cu COVID-19 tocmai ca urmare a faptului că a venit la muncă! Și-a pus în pericol sănătatea pentru binele public! Într-o lume normală și civilizată acest gest ar fi salutat și aplaudat, nicidecum sancționat, așa cum vor liberalii. Dar, așa cum am mai spus, unde minte și bună credință nu sunt….nici CV-ul nu te ajută!

Faptul că pe liberalul Berbece nu-l prea ajută mintea, nu poate să fie o scuză, la fel cum necunoașterea legii nu te absolvă de răspundere! Prin urmare, solicit liberalului de la Prefectura Vrancea, în baza prevederilor Legii 544/2001 privind accesul la informații publice, următoarele date existente la nivelul Instituției Prefectului sau la nivelul altor servicii publice deconcentrate pe care le coordonează:

De ce nu a cerut liberalul Berbece demiterea conducerii Spitalului Militar Focșani, care a fost, de asemenea infestată COVID-19 și, mai mult de atât, a transmis coronavirusul și la Spitalul Municipal Adjud?
Numărul de echipamente de protecție și alte echipamente medicale pe care Ministerul Sănătății le-a alocat Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon”, Focșani. Valoarea acestor echipamente!

Citește și:   ULTIMA ORĂ: Accident pe DN 2 - E 85 la limita cu județul Buzău. Traficul este parțial blocat!

Numărul de teste pe care Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea l-a efectuat până la această dată în Județul Vrancea.
Numărul de teste pe care DSP Vrancea îl poate face zilnic și procedura prin care o persoană poate fi testată COVID-19.
Sumele alocate de Guvernul României pentru persoanele aflate în carantină la nivelul Județului Vrancea.
Procedura (scrisă și cu număr de înregistrare) privind desemnarea unei facilități de cazare (hotel, pensiune etc) drept zonă de carantină.

După ce va răspunde la aceste întrebări, în termenele stabilite de lege, îi solicit liberalului Berbece să facă publice și măsurile de control intreprinse de către Garda Forestieră și Direcția Silvică, în perioada stării de urgență! Am văzut că PNL Vrancea și-a numit acoliții atât la Direcția Silvică cât și la Garda Forestieră însă, la fel de bine, vedem cum zi de zi, pe canalele social-media apar camioane pline cu lemne care pleacă din pădurile noastre spre țări străine, în număr chiar mai mare decât zilierii la sparanghel.

Nu dorim ca, profitând de starea de urgență și de noile numiri la Direcția Silvică, toporatorii să își facă, din nou, de cap în județul Vrancea. Aștept, cu interes, un răspuns pe măsura competenței CV-ului liberalului Berbece, prefect temporar.

Vrâncenilor le transmit multă sănătate și să nu le fie frică, liberalii pică!

Marian Oprișan,
Președintele Consiliului Județean Vrancea

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.