INCREDIBIL: Mîndrilă a cumpărat 850 de saci pentru MORȚII rezultați în urma epidemiei de COVID-19 și servicii de transport cadavre, cu UN MILIARD DE LEI VECHI! Achiziția a făcut-o pe 8 aprilie, în ziua în care era testat pentru COVID-19! Solicităm verificări urgente din partea Curții de Conturi! UPDATE: 55 de lei s-a dat pe un sac, deși se pot găsi și cu 18 lei bucata!

Achiziție dubioasă a Spitalului Județean ”Sf. Pantelimon” Focșani, chiar în ziua în care managerul său, C. Mîndrilă, se testa să vadă dacă are COVID-19: pe 8 aprilie 2020. Astfel, Mîndrilă a achiziționat 850 de ”saci septici mortuari în caz de deces al pacienților infectați cu noul coronavirus SARS-COV2”, în condițiile în care Vrancea a avut până acum doar trei decese legate și de COVID-19. În acest context, să cumperi 850 de saci pentru, teoretic, 850 de cadavre, reprezintă o achiziție extrem de ciudată, care trebuie verificată de organele abilitate (Curtea de Conturi etc.) pentru a se stabili dacă se justifica sau nu cheltuiala de aproape jumătate de miliard de lei vechi.

Cu câteva zile înainte, Mîndrilă îi dădea asigurări lui Oprișan în cadrul ședinței extraordinare de CJ că a luat măsuri pentru ca lucrurile să meargă bine în Spitalul Județean bla bla… Amândoi se declarau extrem de încântați pentru măsurile luate. Păi, în aceste condiții, după doar câteva zile, tu te aștepți să moară 850 de vrânceni???

Cu o săptămână înainte, pe 1 aprilie 2020, Mîndrilă achiziționa și servicii mortuare pentru 540 de cadavre (pentru perioada aprilie – iulie 2020), plătind peste jumătate de miliard de lei vechi. În total, un miliard de lei vechi dați aceleași firme din Focșani, SC Olaru Prestserv Internațional SRL.

Ediție de Vrancea a scris în februarie și de faptul că Mîndrilă și alți patru angajați de la Spitalul Județean au fost obligați în 2017 la plata unor prejudicii de sute de milioane de lei vechi aduse Spitalului Județean Focșani, după ce Curtea de Conturi a stabilit că Mîndrilă a făcut o achiziție care nu era necesară. Condamnarea pe linie civilă a lui Mîndrilă, în acest dosar, a fost dată de Curtea de Apel Galați. (Cristi IRIMIA)

Citește și:   ATENȚIE, ȘOFERI! Aproape jumătate de milion de permise auto vor expira până pe 28 februarie 2023!

UPDATE 2: În ultimele săptămâni, Asociația ”Sf. Pantelimon”, condusă de inimosul medic focșănean Laurențiu Taban, a reușit să atragă câteva miliarde de lei vechi din donații, pentru a folosi banii strict în echipamente medicale necesare spitalului. În tot acest timp, Spitalul Județean Focșani făcea achiziții la prețuri foarte mari, deși pe piață existau și oferte de 3 ori mai mici!

UPDATE 1: La o simplă căutare pe net, se găsesc saci septici mortuari la 18 lei bucata. Spitalul Județean i-a cumpărat cu 55 de lei bucata!

ACHIZIȚIA SACILOR MORTUARI: 850 bucăți x 55 lei bucata. Total: 46.750 lei

Pe 30 martie 2020, Spitalul Județean Focșani achiziționase deja 150 de saci pentru cadavre,

la un preț mult mai mic: 24 lei bucata

Pe 1 aprilie 2020, Spitalul Județean achiziționa de la aceeași firmă din Focșani servicii de transport al cadavrelor pentru o perioadă de 4 luni, contra sumei de 51.300 lei!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.