COVID-19. Angajata Spitalului Militar din Focșani, moartă ieri la București, participase în urmă cu mai mulți ani la emisiunea ”Din dragoste”, realizată de Mircea Radu la Focșani

Precizare ulterioară scrierii articolului: Oamenii nu sunt doar cifre: decedați și vindecați. Iar amănuntul din articol, cu participarea la o emisiune care dezvăluie și latura sufletească a unui om, nu are menirea să arunce o pată neagră asupra protagonistei materialului jurnalistic. În nici un caz nu reprezintă vreo jignire sau un element care să pună în umbră caracterul celei care a fost A. O. Sigur, opiniile pot fi împărțite, dar până la urmă responsabilitatea editorială ne aparține. Ne-am dori să vedem reacții adverse din partea acelor cititori care au criticat ceea ce am scris și despre emisiunile de tâmpire efectivă a românilor din ultimii 10 – 20 de ani. Nu am remarcat reacții ferme de condamnare, iar acum se aruncă repede cu pietre asupra articolului din Ediție de Vrancea.

***

Tristețe mare în rândul cadrelor medicale și al personalului auxiliar de la Spitalul Militar din Focșani, după drama produsă ieri la Spitalul Colentina din București, acolo unde o angajată a unității medicale din Focșani a pierdut bătălia cu viața după ce fusese diagnosticată cu COVID-19. Colegii săi au primit vestea cu mare tristețe, mai ales că femeia în cauză, A. O. (48 de ani), era o angajată apreciată, la locul ei, care-și făcea treaba în mod profesionist. ”Nu ne-a venit să credem când am auzit. Ne doream ca toți colegii noștri de la spital, diagnosticați cu COVID-19, să fie vindecați. De altfel, cu o singură excepție, toți cei care au ieșit pozitiv la testul privind noul coronavirus se simt foarte bine acum. Colega noastră care a murit a fost transferată la București având o glicemie destul de mare, dar nu știm dacă avea diabet sau nu”, ne-a precizat o sursă a ziarului nostru.

Citește și:   Ședință ordinară a CJ Vrancea convocată pentru marți, 20 septembrie.

A. O. era divorțată, absolventă de Postliceală Sanitară, și avea un copil elev la o Postliceală din Focșani, în prezent internat din cauza unor suspiciuni legate de COVID-19. Fosta angajată a Spitalului Militar, trecută ieri la cele veșnice,  a fost protagonista unei emisiuni ”Din dragoste”, realizată de Mircea Radu la Focșani, în urmă cu mai mulți ani.

Cadrele medicale de la Spitalul Județean, dar și personalul auxiliar, vor strânge bani pentru înmormântarea creștinească a fostei lor colege.  Înmormântarea se va face în cadru restrâns, relativ repede după ce trupul neînsuflețit va fi adus de la Spitalul Colentina din București. Este al doilea deces al unei persoane din Vrancea care are și COVID-19, după femeia de 83 de ani, bunica unui medic vrâncean, care a murit pe 31 martie a. c.

Dumnezeu să le odihnească în pace! Condoleanțe familiilor îndurerate!

PS: Așa cum Ediție de Vrancea a anunțat aseară, toate cele 16 teste făcute ieri cadrelor medicale de la Urgențe (UPU) au ieșit NEGATIVE. Exista temerea că mai mulți medici și asistenți medicali ar putea avea COVID-19, după ce un medic chirurg de la spital a fost confirmat cu noul coronavirus. Pe viitor, cadrele medicale vor mai fi testate. În altă ordine de idei, o asistentă medicală de la SJU Focșani s-a autoizolat acasă de teama COVID-19, pentru că are un copil cu probleme medicale și nu vrea să-i transmită virusul în cazul în care l-ar lua din spital.

 

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.