GALERIE FOTO: Cum se stă la coadă în Focșani, la supermarketuri! Pentru cei interesați: Piața Moldovei este deschisă. Magazinele de cartier, la fel! Nu le ocoliți! Nu avem niciun bolnav de noul coronavirus în Vrancea!

Focșani, 15 martie 2020, orele 12.00 – 13.00. Câteva observații ”sociologice”, să le numim așa… S-au format cozi (5 – 10 persoane în afară) la aproape toate farmaciile din oraș. La supermarketuri lucrurile stau cam așa: cel mai aglomerat este la SUPECO (în Sud), unde erau 50 de persoane afară, așteptând să le vină rândul la cumpărături. Aglomerație mare și în Focșani Mall (Carrefour): 40 – 50 de persoane așteptau să fie primite în zona de vânzare alimente, băuturi etc. La PACO în Sud 20 de persoane în exterior, restul în interior. La LIDL 30 – 40 de persoane erau în exterior, restul în interior. La Kaufland Obor (pe Mărășești) nu erau persoane în exterior, ci doar aglomerație mare pe holul din interior.

Chiar dacă Piața Moldovei are și ”samsarii” ei, există foarte mulți comercianți care au produse naturale și de la care se pot face cumpărături în siguranță. La fel și magazinele din jurul pieței, dar și magazinele de cartier, aprovizionate foarte bine.

Concluzii: provizii se pot face de oriunde, dar cu moderație și fără 4 – 5 baxuri de ulei sau spirt cum au apărut pe anumite conturi de FB. Aglomerația din aceste zile poate produce efectul invers: apropierea excesivă a oamenilor și, implicit, transmiterea potențialului virus. E bine de știut că la această oră în Vrancea nu există nici măcar un singur om care să fi fost diagnosticat cu noul coronavirus! (Cristian PAVEL)

Citește și:   Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor Focșani prelungește programul de lucru în perioada alegerilor prezidențiale

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.