COVID-19. Situația la zi în Vrancea: 1 pacient confirmat cu noul coronavirus, 32 de persoane în carantină și 510 persoane în izolare. Alt pacient confirmat cu COVID-19 are doar buletin de Vrancea, fiind depistat la Arad și transferat direct la Iași!

În județul Vrancea, la acest moment, 32 de persoane se află în carantină, iar 510 în izolare (cumulat, în mai multe localități din județ). Cazul confirmat astăzi este al unui bărbat de 57 de ani, venit din nordul Italiei, aflat în carantină din momentul în care a intrat în țară (a fost adus de la graniță de către Poliție, direct în carantină). El se află de mai multe zile singur în cameră, nu prezintă simptome și va rămâne momentan în carantină, sub supraveghere medicală.

Pentru că s-a mai vorbit despre un caz confirmat în Vrancea, trebuie să clarificăm lucrurile pentru cei care nu au înțeles nici până acum situația: un alt bărbat de 59 de ani, cu buletin de Vrancea, a fost depistat în Arad cu noul coronavirus și dus direct la spitalul din Iași. El nu a pus piciorul în Vrancea, deci NU ESTE CAZ CONFIRMAT ÎN VRANCEA!

E ca și cum vrânceni din Italia sau Australia sunt depistați pozitiv în țările respective sau la granița cu România! Ce facem? Îi punem ca și cazuri confirmate în Vrancea? (Cr. Pavel)

* Comunicare oficială din partea autorităților locale:

Astăzi a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, întrunit pentru adoptarea unor măsuri operative vizând gestionarea răspândirii infecției populației cu noua formă de coronavirus SARS-CoV-2 care determină boala COVID-19. Având în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de răspândirea noii forme de coronavis, CJSU Vrancea hotărăște ca toate structurile teritoriale ale autorităților și instituțiilor publice centrale, precum și celelalte autorități locale, vor acționa pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu coronavis, integrat, doar sub coordonarea prefectului. De asemenea, s-au luat hotărâri referitoare la atribuțiile pe care le au de îndeplinit Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Inspectoratul Teritorial de Muncă, dar și Crucea Roșie – Filiala Vrancea, care va coordona activitatea de voluntariat desfășurată de către persoane fizice, organizații neguvernamentale, etc.

Citește și:   UAT COMUNA BORDEȘTI anunță începerea proiectului cu titlul „Lucrări de creștere a eficienței energetice a Școlii Înv. Ghe. Asanache Bordești, Comuna Bordești, județul Vrancea”

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a mai hotărât ca autoritățile administrației publice locale care au organizat transport public urban de călători vor adopta măsuri pentru suplimentarea la maximum posibil a numărului de autovehicule puse în circulație la orele de vârf și pentru reducerea numărului de curse, în limita posibilităților, în afara orelor de vârf, luând în același timp măsuri pentru dezinfectarea, cu o frecvență sporită, a acestor mijloace. Se restricționează activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive și divertisment, în spații închise, care presupun participarea a peste 50 de persoane, inclusiv cele realizate în săli de tratament balnear, săli de fitness, saloane de SPA-uri, de cosmetică, săli de joc de noroc și cazinouri. Se suspendă organizarea și desfășurarea de târguri de mașini auto până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.