AVIZ autorităților! URGENȚA nr. 1 în Vrancea este cea legată de TRANSPORTUL DE PERSOANE! ”Cursele între Focșani și localitățile din județ ar trebui SUSPENDATE!”, susține unul dintre patronii care dețin o afacere de transport

Cea mai gravă situație cu care se confruntă Vrancea în acest moment este cea a transportului de persoane din Focșani spre localitățile din județ. Mijloacele de transport în comun sunt cele mai periculoase acum, pentru că cele 10, 12, 16 persoane care stau într-un spațiu de câțiva metri pătrați timp de minim 15 – 20 de minute pot lua virusul de la o persoană la alta. Aceasta este opinia unui transportator vrâncean care își dorește oprirea tuturor curselor din județ.

De câteva săptămâni aflu informații de la diverși șoferi de microbuze și de aceea pot spune că situația este nu gravă, ci foarte gravă. Ar fi indicat, pentru a stopa răspândirea virusului, suspendarea curselor județene pentru că există foarte multe persoane venite din afara țării care folosesc transportul între București și Focșani, apoi între Focșani și alte localități ale județului. În mod normal, ar trebui să se ducă direct în autoizolare, dar sunt o mulțime de oameni care nu respectă asta. Inconștiența unor oameni este alarmantă. Din punctul meu de vedere ar trebui stopate toate cursele județene. Eu pot și vreau să fac asta pentru a nu pune în pericol viața șoferilor mei și a familiilor lor, dar și pentru a nu contribui fără voia mea la răspândirea virusului”, a precizat patronul unei firme de transport din Vrancea.

Acesta ne-a prezentat și mai multe situații punctuale pe care i le-au relatat șoferii care fac curse în județ: ”Au venit mulți oameni din afara țării care au mers în diverse localități dar până să ajungă în localitățile respective s-au dus în supermarketuri sau în piață la cumpărături deja. De exemplu, un bărbat trebuia să meargă de la București direct la Poiana Cristei. El a coborât la PECO la Cotești, apoi s-a dus la cumpărături în Focșani și abia apoi s-a dus la Poiana Cristei. Apoi, se cunoaște cazul medicului rezident din Brașov care a venit la Străoane și căruia i s-a făcut rău și a fost dus cu izoleta la spital. Pot să vă spun că din informațiile mele tatăl medicului respectiv face naveta la Focșani deși a luat contact cu fiica ei. Situația este foarte complicată. Îmi doresc să se ia o decizie în folosul oamenilor.

Citește și:   Aurel Boțu, primarul comunei Tulnici: ”Nașterea Domnului să vă aducă Lumină în suflete. Crăciun fericit și un An Nou cu împliniri”

Au fost mulți care au schimbat 2 – 3 microbuze pentru a li se pierde urma. Unii au ajuns la Panciu, alții la Faraoanele, alții în zonele de munte ale Vrancei. În mod normal trebuiau să intre direct în autoizolare, nu să se mai ducă la cumpărături. În ceea ce privește școlile de șoferi ar trebui sistate orele de conducere. Situația este problematică și la anumite societăți de confecții. Cunosc un caz la o firmă din Focșani unde unei angajate i s-a făcut rău și are simptome de noul coronavirus după ce fratele ei a venit din Italia pentru a-și îngropa bunica. 

Având în vedere numărul uriaș de vrânceni, buzoieni, gălățeni și brăileni care se vor întoarce în perioada următoare în țară pe alte trasee care nu s-au închis cursele aeriene și nici cele terestre cred că vom avea cele mai afectate județe. Un alt caz pe care vi-l pot spune este al unei fete care a venit de la Milano dar șoferul microbuzului le-a spus tuturor pasagerilor din microbuz să zică o minciună cum că ar veni din Franța. Astfel au intrat în România și au ajuns și în Vrancea. Sunt mii, poate zeci de mii de români care s-au întors în țară și care pot transmite virusul. Trebuie să fim precauți. Dacă s-ar opri cursele de transport județene s-ar rupe legătura dintre Focșani și localitățile din Vrancea, iar riscurile ar fi mai mici pentru toată populația. Foarte multe persoane venite din Italia sau Anglia dar și din Germania nu stau în autoizolare, se duc pe la magazinele din sat, se duc la cumpărături în supermarketuri. Asta e realitatea. Mi-au spus asta chiar reprezentanți ai administrației publice locale din mai multe localități”, a încheiat managerul firmei de transport care își dorește ca declarațiile sale să provoace oprirea curselor județene de transport public. (Cristi IRIMIA)

Citește și:   Bradul polițiștilor, împodobit de copii

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.