Ovidiu Burdușa vrea să scoată din amorțeală autoritățile locale din Panciu: ”Viceprimarul Huzum să facă un minimum de efort pentru cetățeni. Nu-i solicit să devină erou, dar nici să stea în casă nu e în regulă!”

Pănceanul Ovidiu Burdușa, secretarul de stat în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, solicită viceprimarului de la Panciu, Dumitru Huzum, să ia mai multe măsuri în această perioadă extrem de sensibilă pentru toată lumea. Administrația locală trebuie să dea un exemplu de implicare, nu de izolare și delăsare, cam acesta este mesajul pe care Burdușa dorește să-l transmită. Iată postarea fostului consilier județean liberal:

Trăim într-o perioadă dificilă, în care suntem loviți din toate părțile de un inamic invizibil – coronavirusul. Teama de o eventuală contaminare, panica sunt sentimente firești, mai ales într-o comunitate mică așa cum este cea din orașul nostru, Panciu.

De aceea este foarte important ca prin acțiunile lor, autoritățile locale să le dea oamenilor speranță și încredere, un sentiment de siguranță, să le arate că nu trec singuri prin această criză.

Drept urmare, îi solicit actualului viceprimar să nu mai stea ascuns în noul său birou din Primărie, ci să ia acele măsuri menite să dea încredere păncenilor, să le arate că nu sunt abandonați și să-i ajute să depășească aceste momente dificile.

D-le viceprimar Huzum, nu vă cer să faceți pe eroul, nu sunteți nici persoana potrivită și nici nu vă prinde, dar puteți să faceți minimum pentru cetățenii pe care îi reprezentați:

– curățați străzile orașului, scările de bloc și dezinfectați-le periodic – curățenia este principalul inaimic al noului coronavirus;
– asigurați-vă că orașul este curat, că nu mai sunt gunoaie pe la colțul străzii;
– identificați persoanele vârstnice în dificultate și oferiți-le ajutorul material și moral de care au nevoie;
– identificați-i pe cei singuri, deprimați, speriați de ceea ce ar putea urma și oferiți-le suport moral, spuneți-le o vorbă bună, încurajați-i, asigurați-i că nu vor fi abandonați.

Domnule viceprimar, aceste lucruri intră în atribuțiile dumneavoastră firești, iar acum, într-o perioadă de criză, vă sunt impuse și mai mult. Lipsa banilor nu este o scuză. Ați fost ales nu doar ca să vă încasați salariul, ci ca să administrați un oraș. Este obligația dumneavoastră și a consilierilor locali să identificați resursele financiare necesare pentru a scoate orașul din criză!

Citește și:   EXCLUSIV: Primarul Misăilă a pierdut, la Tribunalul Vrancea, procesul cu Ana-Maria Dimitriu, consilier local PNL!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.