Capacitatea creștinilor de a-și ocroti semenii care au nevoie de ajutor și de a apăra valorile creștine își arată adevărata măsură în lucrarea comunității

Sute de bătrâni din zeci de localități vrâncene au fost ajutați zilele acestea de voluntari care s-au alăturat chemării Asociației Femeilor Ortodoxe (AFO) din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. Oameni de bine au făcut donații, voluntarii au cumpărat și selectat alimente de primă necesitate, rezultând peste 500 de pachete de ajutoare. Voluntarii AFO, ajutați de preoții din Vrancea, au identificat sute de bătrâni singuri și bolnavi, apoi le-au bătut la poartă pentru a le da alimentele necesare perioadei care va urma.

Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei va continua și în zilele următoare acțiunile de voluntariat, alte câteva sute de bătrâni din alte zeci de localități urmând să fie ajutați de oamenii de bine care au făcut eforturi să doneze oricât de puțin în sprijinul celor nevoiași.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, care este si președintele de onoare al Asociației, s-a implicat personal și a sprijinit financiar acordarea de pachete consistente de alimente de bază pentru 1300 de persoane singure izolate sau bătrâne din cele două județe. Necesitatea acestei ultime acțiuni a Asociației a apărut după interdicțiile dispuse prin Ordonanța militară nr. 3/2020 și ea s-a adăugat hrănirii zilnice a 140 de persoane nevoiașe din orașul Buzău.

Contactată telefonic, președinta Asociației, doamna Ana Săcrieru a menționat că implicarea Bisericii în sprijinirea celor care au nevoie de ajutor există dintotdeauna, doar că nu e propriu acesteia să facă publicitate faptelor bune cu care ne mângâiem semenii aflați în nevoie, să facă publicitate, în fond, milosteniei atât de firești și de care este tot timpul atât de multă nevoie: „Capacitatea creștinilor de a-și ocroti semenii care au nevoie de ajutor și de a apăra valorile creștine își arată adevărata măsură în lucrarea comunității.”

Citește și:   Marcajul rutier către Mănăstirea Lepșa a fost trasat! Cale liberă pentru șoferi! :)

Dumnezeu să binecuvânteze și să ocrotească și pe donatori și pe cei care primesc darurile!

Cei care doresc să susțină acțiunile umanitare ale Asociația Femeilor Ortodoxe (CIF 41626410) o pot face în contul bancar RO42BTRLRONCRT0518754901.

Mai jos, o galerie foto de la acțiunile AFO din aceste zile:

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.