Luna trecută, aproape 40 de medici de la Spitalul Județean Focșani, semnau un memoriu pentru susținerea managerului Mîndrilă. Ce vor face acum, când sănătatea le este pusă în pericol de lipsa de echipamente medicale, proceduri și procoale clare în caz de explozie a cazurilor de coronavirus în Vrancea?

Constantin Mîndrilă și-a apărat cu dinții fotoliul de manager al Spitalului Județean din Focșani, la începutul acestui an, când i-a acuzat pe advesarii săi că vor să-l schimbe din fruntea unității. După ce s-a lăudat singur într-o ședință a Consiliului Județean, Mîndrilă a apelat și la medicii din spital, mulți dintre ei șefi de secții, pentru a semna un protest în favoarea sa. Unii au semnat din convingere, alții probabil din jenă, iar alții gândindu-se că nefiind șefi de secție cu concurs pot fi schimbați oricând. Astfel, Mîndrilă a trimis la Antena 3 un document semnat de aproape 40 de medici, explicând că, vezi Doamne, este susținut printr-un protest al cadrelor medicale, deranjate de faptul că adversarii lui ar vrea să-l schimbe din funcție.

Ei bine, după ce astăzi medicul ortoped Laurențiu Taban a declarat public că situația de la Spitalul Județean Focșani este critică (detalii AICI), au ieșit la iveală și alte aspecte legate de lipsa echipamentelor medicale, a protocoalelor și procedurilor de urmat. În traducere, asta înseamnă riscuri enorme pentru medici și asistenți, mai ales că la Suceava deja mai mulți medici s-au îmbolnăvit. În aceste condiții cu cadre medicale neprotejate (a se vedea și cazul Spitalului Gerota din București, acuzat acolo fiind Raed Arafat), riscurile sunt enorme, iar conducerea spitalului trebuie să fie la standarde înalte. Ce speranțe să-și pună acum medicii de la Focșani în Mîndrilă? Vor mai semna vreodată vreun document/protest în favoarea lui? (Cristi IRIMIA)

Citește și:   O nouă DRAMĂ: Șoferul unui camion înmatriculat în Vrancea a murit la volan, pe o autostradă în Slovacia!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.