ULTIMA ORĂ: Prefectura a anunțat că DSP Vrancea a dat 5 amenzi a câte 100 de milioane lei vechi fiecare unor vrânceni care nu au respectat autoizolarea la domiciliu. Cei în cauză pot ajunge și la ÎNCHISOARE!

Prefectul Gheorghiță Berbece atrage din nou atenția asupra necesității de a respecta cu strictețe măsurile instituite de autorități pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a infecției cu noul coronavirus, pentru aceasta fiind necesară cooperarea și implicarea cetățenilor, respectând regulile și anunțând autorităților abaterile sesizate.

Până în acest moment, Direcția de Sănătate Publică a aplicat 5 amenzi, a câte 10.000 de lei, pentru nerespectarea autoizolării la domiciliu. Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a dat asigurări că verificarea respectării măsurilor de izolare/ carantină este principala sarcină a poliției vrâncene în toată perioada următoare.

De asemenea, se efectuează controale pentru a se verifica suspendarea activității de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și non-alcoolice, organizate de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației, cu excepția activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și non-alcoolice, care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum și cele de tip „drive-in‟ , ,,room-service‟ sau livrare la client.

Facem precizarea că, potrivit articolului 352 din Codul Penal, nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

În momentul remiterii acestui comunicat, în Vrancea existau 38 de persoane în carantină, 829 în izolare, fiind diagnosticate doar 2 persoane ca fiind purtătoare a virusului COVID-19.

Instituția Prefectului județului Vrancea, Direcția de Sănătate Publică și celelalte instituții cu atribuții în domeniul gestionării situației create de noul coronavirus, repetă recomandările către cetățeni:
– Evitați deplasările care nu sunt neapărat necesare.
– Evitați, în special persoanele în vârstă și copiii, staționările și plimbările în parcuri. Stați acasă!
– Mențineți distanța fizică de minimum 1,5 metri de altă persoană; dacă folosiți transportul în comun, evitați să stați față în față cu alte persoane.
– Limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea fețelor cu mâinile.
– Igienizați-vă mâinile cât mai des posibil și obligatoriu atunci când reveniți la domiciliu; de preferat, folosiți prosoape de hârtie pentru a vă șterge mâinile; nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate.
– Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.
– Dezinfectați frecvent, cu soluție pe bază de alcool sau clor, suprafețele cu care intrați în contact, atât acasă cât și la locul de muncă.

Citește și:   O întrebare pentru medicul Mitel Burcă: ”Nu v-a deranjat când la conducerea Spitalului Județean a fost instalat un hoț de conserve condamnat penal, în persoana lui Mîndrilă?”

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.