Situația din județ, analizată de Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, în cadrul unei ședințe convocate de prefectul Gheorghiță Berbece

Prefectul Gheorghiță Berbece a convocat în această dimineață o nouă ședință a Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, în vederea analizării situației din județ. La această oră sunt deschise circulației publice toate tronsoanele de drum, inclusiv DN 2 E 85, tronsonul Focşani – limită cu Buzău şi DN 23, Focşani – limită cu Brăila. Dacă aseară s-a luat decizia suspendării orelor de curs, pentru toate categoriile de învățământ, care se desfășoară dimineața, astăzi, în urma consultării Inspectoratului Școlar Județean cu directorii școlilor, s-a decis și suspendarea cursurilor de după amiaza, motivele fiind legate de întreruperea curentului electric ce determină lipsa căldurii în școli, mici pagube la acoperișuri create de vântul puternic și traficul rutier îngreunat, ce determină disfuncționalități în naveta elevilor și cadrelor didactice.

Cea mai mare nemulțumire a cetățenilor a fost cauzată de întreruperea alimentării cu energie electrică, peste 34 de localități fiind afectate total sau parțial. Chiar dacă angajații S.D.E.E. Muntenia Nord au fost prezenți pe teren cu toate echipele, vântul care a bătut în rafale cu 80 – 100 km/h a făcut imposilă intervenția pe stâlpi, la înălțime, fiind remediate problemele de la sol.

Prezent pe teren până în noapte, târziu, prefectul Gheorghiță Berbece mulțumește și apreciază efortul intens, susținut, făcut de angajații tuturor instituțiilor implicate în intervenții, începând cu membrii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny”, echipajelor Inspectoratului Județean de Poliție prezente în număr mare, ce au asigurat fluența traficului, echipajelor din cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani ce au intervenit prompt la toate evenimentele, echipajele SMURD și, nu în ultimul rând, membrilor Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (S.V.S.U.) din judeţ.

Citește și:   Cercetătorul Cherciu Ion: “Ne-au mai rămas câțiva muguri identitari din care trebuie să renaștem”

Comunicat emis de Instituția Prefectului

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.