Lucrări prin PNDL făcute în bătaie de joc la Biceștii de Sus (Dumitrești): asfalt turnat direct pe pământ și vopsea dată ca să fie. Organele de control au timp să verifice lucrările?

Situație revoltătoare în comuna Dumitrești satul Biceștii de Jos, județul Vrancea, acolo unde există mari probleme în derularea Programului Național de Dezvoltare Locală. Drumul din Biceștii de Jos a fost asfaltat și marcat cu vopsea în bătaie de joc în condițiile în care, recent, ministrul Ion Ștefan tocmai a vorbit despre neregulile depistate în multe localități din România cu privire la calitatea lucrărilor efectuate prin programul PNDL. Autoritățile responsabile pentru situația gravă de la Biceștii de Sus trebuie să ia măsuri urgente și să ceară explicații celor care și-au bătut joc de banul public. Asfaltul este pus direct pe pământ, fără piatră, iar vopseaua a fost dată direct peste lucrarea de mântuială! Pe astfel de ”operațiuni” de proastă calitate vin mulți primari din Vrancea și din România pentru a cere decontarea lucrărilor! Apoi, dacă Ministerul nu aprobă plățile, pentru diverse nereguli, ies la atacuri politice, cum a fost și cazul primarului de Focșani, Cristi Misăilă.

Ce a spus ministrul Ștefan în urmă cu câteva zile

”Am studiat raportul de audit financiar al Curții de Conturi a României, din 2018, cu privire la activitatea Ministerului Dezvoltării. Scrie negru pe alb: Ministerul nu a efectuat controale privind verificarea exactității și a realității datelor raportate de beneficiari, comparativ cu situația din teren. Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) nu a fost controlat până în noiembrie 2019. S-au derulat miliarde de lei, bani publici, iar aceste contracte și aceste lucrări nu au fost controlate niciodată.

De când am ajuns în fruntea ministerului, am format echipe mixte, din care fac parte membrii corpului de control al ministrului și angajații Inspectoratului de Stat în Construcții. Cu aceștia am făcut controale pe teren. Toate procesele verbale, toate constatările din teren au fost înaintate către organele de anchetă. Este făcută sesizare către organele de anchetă. Am găsit lucrări neexecutate sau executate parțial și care au fost trimise spre decontare. În mandatul meu au fost oprite de la plată lucrări în valoare de peste 500 de milioane de lei”, a precizat recent la Digi TV, ministrul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației. (Teodor PETRICEANU)

Citește și:   ULTIMA ORĂ: Accident MORTAL pe DN 2 - E 85, în zona Bachus!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.