VIN NINSORILE în Vrancea. Cod GALBEN de ninsori și viscol. Vântul va bate cu putere mai ales duminică seara și luni.

Administrația Națională de Meteorogie a emis astăzi o atenționare meteorologică de COD GALBEN de ninsori moderate cantitativ în zona de munte la altitudini de peste 1700 m, cu intensificări puternice ale vântului și viscol.

CODUL GALBEN are în vedere și intensificări ale vântului pentru toată Moldova, în intervalul 05 ianuarie, ora 09:00 – 06 ianuarie, ora 06:00. În intervalul menționat, în Moldova, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse 70 – 75 km/h. Local și temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar zăpada va fi trecător spulberată.

Sâmbătă și duminică vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni (6 ianuarie) vântul va avea intensificări îndeosebi în regiunile sud-estice și în Carpații Meridionali.
Temporar vor fi precipitații: în zona montană va ninge, în centrul, vestul, nordul și nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș. Zăpada va fi viscolită sau spulberată în zona montană și, trecător, la început în regiunile vestice, apoi mai ales în cele estice, nord-vestice și centrale. (A. I.)

Citește și:   HARTA drumurilor blocate sau închise din cauza vremii!

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.