Cristi IRIMIA: ”De ce mă atacă periodic ziaristul analfabet Ștefan Borcea? Poate pentru că are amici în USR despre care am scris la un moment dat și lui nu i-a convenit? Haideți să încercăm să facem lumină!”

Cristi IRIMIA

Am tăcut până astăzi deși am fost ținta unor numeroase atacuri pe Facebook, în ultimii ani, din partea ziaristului Ștefan Borcea de la Adevărul de Focșani (foto sus). Este timpul să-i răspund. Voi replica punctual, cu argumente, o serie de aspecte care trebuie cunoscute de cei peste 1.000 de prieteni comuni pe care îi avem pe FB, astfel încât lucrurile să fie clare pentru toată lumea. Nu fac asta din orgoliu, ci pentru a combate insinuările.

1. Am tipărit pe 24 ianuarie ziarul Ediție de Vrancea în 5.000 de exemplare, din fonduri proprii, prin aport personal depus în contul firmei pe care o dețin. Pentru a tipări am apelat la o firmă din cadrul companiei Adevărul Holding (culmea, Ștefan Borcea lucrează pentru Adevărul Holding și este remunerat pentru asta – vezi foto mai jos). Firma pe care o administrez a virat, așadar, bani către Adevărul Holding, iar cu banii firmei mele Ștefan Borcea este plătit. Interesant, nu? Dacă la un moment dat voi tipări ceva și din bani publici (am acest drept ca orice firmă de profil din România), atunci Ștefan Borcea va fi plătit din bani publici. Sau poate că salariul său este deja și de pe urma unor contracte pe bani publici făcute de Adevărul Holding, angajatorul său. 

Iată ziarul tipărit și factura aferentă (sunt anonimizate mare parte din date din motive de GDPR, fiind vorba despre un contract și o factură între două firme private, NU PUBLICE).

 

Pe factură se pot citi datele: 8 pagini color nr. 1  / 5.000 de bucăți:

2. A urmat insinuarea/manipularea lui Ștefan Borcea pe contul său de FB. ”Cine mai tipărește azi ziare gratis!” (urmată de un emoticon cu limba scoasă și semn cu ochiul). Probabil a vrut să insinueze că au fost ziare tipărite gratis la comandă politică. În realitate, ziarele nu au fost tipărite gratis, ci au fost achitate conform facturii de mai sus, și nu au reprezentat o comandă politică (dacă ar fi fost o comandă a vreunui partid ar fi fost trecut pe articol/pagină: ”P: Material comandat de…”).

UPDATE: Sau poate l-a bulversat faptul că unii oameni care au luat de la mine o parte din tiraj l-au distribuit apoi gratis. În această situație nu-l interesează ce face o firmă privată cu ziarele sale tipărite. Doar organele de control ale statului pot cere detalii! Să fie clar!

După ce am tipărit cele 5.000 de exemplare, cine a vrut ziare a primit și a făcut ce a dorit cu ele (le-a dat gratis, le-a dat pentru o acțiune umanitară etc.) Pe stradă mi s-au cerut ziare chiar și de către membri PSD, UNPR și USR, nu doar de către membri PNL. Câtă vreme este o acțiune a unei firme private care nu are legătură cu vreun contract din bani publici, nu este treaba lui Borcea să facă niciun fel de insinuare.

Citește și:   Panică fără sens în supermarketuri: cozi infernale în Kaufland Focșani (pe Brăilei)!

Ca redactor-șef îmi asum politica editorială pe care o practic și nu am nicio reținere să declar public acest lucru. Borcea dacă postează pro-USR de exemplu, este plătit de USR pentru asta sau postează din convingere? Iată postarea lui Borcea cu insinuarea ”tipărește ziare gratis”:

3. Ediție de Vrancea va fi un ziar tipărit mulți ani de azi înainte, dacă-mi va da Dumnezeu sănătate și putere de muncă. Nu este un ziar electoral care va apărea doar 2 – 3 luni! Salvați această declarație publică pe care o fac acum!

4. În alte postări/comentarii pe Facebook, Ștefan m-a ironizat pe nenumărate teme, de la convingerile mele religioase, la politica mea pro informare cu privire la vaccinuri și, iată, acum, cu privire la ziarul pe care l-am tipărit. Atacurile au venit doar după ce m-am înscris în Partidul Național Liberal, în anul 2016. De ce m-a atacat mediatic Ștefan Borcea în ultimii 3 ani și nu și înainte? Poate pentru că are simpatii USR-iste și amici în USR despre care eu am scris articole nefavorabile (dar reale!) la un moment dat? Ar putea fi un motiv.

FOTO: Alexandra Tătaru, membru USR, alături de Ștefan Borcea. Alexandra scrie și ea pentru Adevărul Holding (foto jos), unde este angajat Ștefan Borcea. Sunt colegi de redacție, așadar. Alexandra Tătaru și Ștefan Borcea m-au atacat amândoi în anumite momente. Cu altă ocazie, după ce am scris anumite lucruri despre Alexandra Tătaru, am fost iarăși ținta unui atac mediatic din partea lui Borcea.

Precizare: Sub nicio formă nu insinuez că Alexandra Tătaru l-ar pune pe Ștefan Borcea să mă atace. Alexandra este un cadru didactic cu două doctorate pentru care a muncit ani de zile și chiar dacă am avut destule polemici, refuz să cred că ea l-a determinat pe Borcea să mă atace. Aș merge mai degrabă pe ideea că simpatia USR-istă la modul general l-a determinat pe Borcea să mă atace, eu fiind membru PNL.

 

Liviu Macovei (președinte USR Focșani și candidat USR la Primăria Focșani), promovat de Ștefan Borcea pe Facebook (aceeași precizare: sunt convins că nu Liviu Macovei l-a pus pe Borcea să mă atace):

Înainte să devin membru al PNL Vrancea, Ștefan Borcea apela foarte des la mine să-l ajut cu imagini și informații, pentru activitatea sa jurnalistică. L-am ajutat cu plăcere, așa cum am făcut și cu alți colegi de breaslă. Mai mult, îi corectam greșelile gramaticale pe care le făcea și-i dădeam mesaje în privat să-și modifice erorile. Pentru asta, îmi mulțumea. Iată dovada dar și justificarea pentru care l-am făcut analfabet în titlul articolului:

Se scuza că a comis eroarea gramaticală din cauza oboselii. În realitate, băiatul chiar nu știa gramatică, pentru că ulterior i-am dat și alte mesaje că a greșit în textele pe care le scria. Borcea nu știa de exemplu că atunci când folosim un substantiv care denumește persoane, trebuie folosit în fața lui „pe„-ul. Și, evident, nu știa când trebuie să scrie copii cu doi sau cu trei de i.

(Mai jos ar fi trebuit să scrie ””Profesorul de joacă” îi va bucura și pe copiii din Focșani cu poveștile…”)

 

Ieri, după ce am văzut că face aluzii pe FB referitoare la tipărirea ziarului Ediție de Vrancea, insinuând numai bazaconii, l-am sunat să vorbesc civilizat cu el, să-i explic cum stau lucrurile și să-l întreb de ce mă atacă periodic. Ca un jurnalist ”curajos” care este, n-a vrut să răspundă la apeluri, așa că i-am scris câteva sms-uri extrem de politicoase. Urmarea? M-a ”amenințat” că se ”supără” și o să acționeze în consecință (publicând noi manipulări despre mine probabil) și mi-a transmis un ”elegant”: ”Hai bâști!”. Acesta este Ștefan Borcea. Un personaj care nu se documentează corect când scrie de mine (cel puțin) și care are grave carențe gramaticale. Și poate că așa vă veți explica și dvs., dragi prieteni, de ce mă atacă periodic Ștefan Borcea. (Cristi IRIMIA)

Citește și:   TENSIUNE maximă la Spitalul Județean Focșani! ”Murim ca proștii... Suntem testați pe sărite!”, este strigătul de revoltă al unei asistente de la Cardiologie!

Trimite știrea prietenilor tăi!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.