Crăciun cu surprize pentru copiii care trăiesc cu familiile lor în locuințe tip container pe strada Tisa din Focșani

În vara anului 2018, pe un teren pus la dispozitie gratuit pe strada Tisa de autoritatea locala a Municipiului Focsani, Crucea Rosie Vrancea a instalat un campus locuinte modulare temporare, de tip container. Beneficiarii programului Sub Acoperisul Crucii Rosii, ai campusului de locuinte, sunt persoane aflate intr-o situatie de maxima dificultate si urgenta, locuintele fiindu-le repartizate intr-un moment de cumpana – in lipsa unei locuinte, in urma evacuarii, familiile cu mai multi copii avand prioritate.

Acesta este al doilea Craciun petrecut de familii in campus si este si cel de-al doilea an consecutiv in care beneficiarii, mai ales cei peste 20 de copiii care traiesc in campusul de pe strada Tisa, au avut parte de sarbatori mai frumoase, de un decembrie plin de surprize placute.
Toti copiii din campus au fost incurajati sa creada in mai bine si i-au trimis cate o scrisoare Mosului, care au cuprins dorintele si visele lor, mai mari sau mai mici.

In acest context marcat de saracie extrema si numeroase nevoi, e greu sa-i scrii Mosului de Poveste, Mos Craciun cum il stiu toti copiii si sa-i arati dorintele tale, sa-l convingi ca ai fost si vei fi copil cuminte, ascultator,si ca meriti sa fii trecut pe lista lui de sarbatorile care-I poarta numele.

In cadrul Campusului, in ultimii 2 ani, a fost dezvoltat un program socio-educativ, anume Clubul Copiiilor “Egal”. Angajatii si voluntarii filialei de Cruce Rosie Vrancea, care ii cunosc si lucreaza direct pentru reducerea riscului de abandon scolar si pentru o mai buna incluziune sociala a copiilor beneficiari, i-au sprijinit pe cei mici sa ii scrie mosului scrisoarea prin care il rugau sa nu-i ocoleasca si sa poposeasca si la usa casutei lor mici de tip container.

Citește și:   PROMO: Amymo Fit & Dance, cea mai nouă școală de dans din Vrancea, în plină expansiune!

Sanofi Romania SRL si Crucea Rosie Romana, prin implicarea directa a voluntarilor Crucii Rosii Vrancea, a raspuns scrisorilor trimise din vreme lui Mos Craciun, aducandu-le cele mai frumoase daruri, cu care le-a deschis usile casutelor lor modulare, chiar in seara de Ajun.
Copiii , nerabdatori, cu ochii plini de uimire , nelinistiti si impietriti si-au imbratisat darurile, bucurandu-se, multumindu-i Mosului si tuturor celor prezenti.

Cu siguranta, sa aduci bucurie unor copii nevoiasi, sa le aduci Craciunul in casa, oriunde ar fi ea, este o activitate cu o implicare emotionala foarte mare, prin care devii mai bun, mai luminos, pentru ca primesti inapoi din bucuria pe care o daruiesti.
Bogati sau saraci, copii sunt unici si merita atentia celor mari, cu totii au aceleasi dorinte, sperante si iubire de viata. Ei au nevoie de ajutor si in toate celelalte luni ale anului, nu doar in luna decembrie sau de sarbatori. Va invitam sa facem din fiecare zi un Craciun in spirit si in fapta si sa #DaruimBucurie mereu! – a transmis Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Rosie Vrancea.

Va dorim sa pasiti in Noul An cu aceeasi dorinta de a fi buni si va asteptam sa va alaturati eforturilor noastre ! – Crucea Rosie Vrancea

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.