AUDIO. EXCLUSIV: Liviu Pogorevici, jurist în primărie, susține că a fost pus de primarul Misăilă să numere baxurile cu hârtie igienică. ”Te desființez definitiv și irevocabil”, așa îi spunea Misăilă lui Pogorevici, în 2016. ”Vrea să scape de mine umilindu-mă. Îi spun clar că nu mă sperie și că voi contesta dispozițiile pe care le dă”, i-a transmis Pogorevici.

Liviu Pogorevici, jurist în cadrul Primăriei Focșani, susține că a fost pus de primarul Cristi Misăilă, printr-o dispoziție din data de 15 noiembrie, să se ocupe de ”recepția ajutoarelor alimentare și produselor de igienă” acordate în cadrul unui program al UE. Prin interpuși, Pogorevici susține că a fost amenințat că va fi băgat în Comisia de Disciplină dacă nu se va ocupa de ceea ce i-a transmis ca sarcină primarul. ”Vrea să scape de mine, așa cum m-a amenințat și acum 3 ani”, susține Pogorevici. (a se vedea VIDEO mai jos)

Te desființez definitiv și irevocabil” – așa îl amenința Misăilă pe Pogorevici, acum 3 ani

Eu sunt jurist și mi-am făcut treaba în mod profesionist în toate procesele la care Primăria m-a trimis. Am câștigat toate procesele, asta se poate verifica. Apoi am fost pus să verific documentația celor care au solicitat ajutoare de căldură. Mi-am făcut treaba în continuare. Acum însă am fost pus să gestionez și să descarc marfă, să descarc produse igienice și alte ajutoare primite de la Uniunea Europeană, după cum mi-a spus în completarea dispoziției viceprimarul Marius Iorga. Acesta mi-a zis că trebuie să vină și un motostivuitor cu care să descărcăm marfa. Noi nu avem voie să facem așa ceva, nu este în fișa postului.

La finalul articolului puteți citi dispoziția primarului și o contestația formulată de Pogorevici.

Într-o zi poate mă pune să schimb gresia și caloriferele din primărie. Nu este posibil așa ceva. Atitudinea primarului este una necorespunzătoare față de mine. Probabil mă consideră incomod și vrea să scape de mine. Eu nu mă tem de el, însă, și am decis să mă prevalez de Codul Administrativ și să contest motivat dispoziția pe care mi-a dat-o. O comisie din cadrul Primăriei Focșani trebuie să analizeze dacă este legală dispoziția primarului. Problema este că n-au obținut aviz de legalitate de la Prefectură pentru modificările pe care le-au făcut. Eu sunt jurist și știu ce vorbesc. Ei acționează la comandă, cu rea intenție. Chiar dacă nu vor să iasă public, pot să vă spun că foarte mulți colegi m-au încurajat în această chestiune în care am fost implicat fără voia mea”, a precizat Liviu Pogorevici.

Citește și:   Inspectorii DSP Vrancea au aplicat amenzi de 9.000 de lei pentru neregulile găsite la Spitalul Județean și au dispus luarea unor măsuri urgente

Acesta a reprezentant Primăria în instanță și în procesele pe care municipalitatea le-a avut cu focșănenii care locuiau în celebrul bloc G2. Pogorevici a obținut evacuarea lor și recuperarea debitelor pe care le aveau de plătit cei de acolo.

Liviu Pogorevici ne-a declarat că, dacă va fi cazul, își va apăra drepturile în instanță, acolo unde primarul Misăilă a pierdut mai multe procese cu angajați sau foști angajați ai Primăriei, semn că dispozițiile sale au fost considerate nelegale de către judecători. Unul dintre procesele pierdute de Misăilă a fost cu Eugenia Drăgușanu, sancționată abuziv cu reținerea unei părți din salariu. Un alt proces pierdut de Misăilă a fost cel cu Georgian Nicolae, șef serviciu voluntar pentru situații de urgență. Instanța l-a obligat pe Misăilă să-l repună în funcție pe Nicolae și să-i dea drepturile salariale cu dobânda aferentă. În prezent și soția lui Georgian Nicolae se luptă în instanță cu Misăilă. Un alt proces pierdut de Primărie este cel cu Valentin Gheorghiță, fostul director al Ateneului Pastia. Despre procesele pierdute de Misăilă vom reveni cu un nou articol. (Cristi IRIMIA)

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.